söndag 3 augusti 2008

Tweed på svenska med angora


Kom hem igår efter en liten semestertur tillsammans med maken. (Vi hade två fina och soliga dagar i Karlsborg.) På vägen hem passerade vi http://madamelutuss.se/ , jag har bara läst om henne tidigare och var nyfiken att få se det på riktigt.
Först passerade jag genom "fabriken" med kardverk och spinnmaskiner. Längst in hade hon sin butik med garner och kardflor.

Habegäret bultade i mig, jag kunde tänka mig det mesta hon hade!
Fantastiska kvaliteer, fina färger och spännande ullblandingar. Exempelvis kravmärkt finullsgarn i flera naturfärger och så hennes specialitet mjuka garner med blandning av finull och angora. De är tvåtrådiga och ganska grovt spunna.
Jag köpte "Bubblegumsrosa" 50%finull och 50% angora till en tröja (108 kr/hg) och så ett gråbrunt 2:a sorterings garn i 80% angora och 20% finull. Det var andra sort för att det blivit ojämnt i färgen (just som jag vill ha det, 80kr hg, som hittat)
Så fort jag kom hem knöt jag om härvorna och tvättade dem i hårschampo eftersom de har ullfett kvar efter spinningen. Sen packades härvorna i tvättpåsar och kördes i högsta varv på centrifugen. Sen har härvorna fått torka över natten och nu har jag gjort min första provstickning. Stickor 6 blev perfekt.
Lätt luftigt och supermjukt!!
Det blir nog en slätstickad kofta med påsydda kanter av tunna stickade remsor. På fotot ligger två sjögröna drops alpacka och en tunnare grå angora, de kanske kan passa till. Vad tycks?
Det rosa garnet är också verkligen läckert.
Återkommer snart med fortsättning, har en del jag måste bli färdig med först.
Känns det igen?3 kommentarer:

Maria sa...

Det är jättekul att blogga! Så välkommen in i branschen! Jag har bloggat sen 2005 och har också lagt in min blogg på "stickamera.se" den är dock inte publicerad än men kommer nog snart hoppas jag för jag la in den den 4/8 precis som du.
Jag stickar också! Mest strumpor, vantar, mössor eftersom jag lätt tröttnar om arbetet blir för stort... Just nu håller jag på med footies som går fort och blir jättefina!
Kram
Maria Hassel, Hässleholm, Skåne
Ps. Vi var också i Karlsborg på semestern...jag visste dock inte om det här spinneriet...tyvärr...

UM sa...

Det där garnet ser ljuvligt ut...jag stickar just nu i ett rostrött alpackagarn som också är underbart men tankarna finns ju på nästa projekt. Måste ju ha en OS-stickning!

Åsa sa...

Vilket underbart garn! Färgen är bara såå "bubbelgum".