tisdag 7 oktober 2008

Vinsten har kommit och muddar, muddar, muddar, muddarNu har min vinst från StickaMeras sommartävling kommit!
Det här är verkligen ett maffigt garn,
610 meter lyx av högsta klass!
Funderar nu vad jag ska göra av det, det lutar åt en "glamourshawl" för extra ordinära tillfällen. Måste fundera, tror att det får ligga till sig lite.
Färgen är svår att beskriva: blekt beige, lindblomsgrönt, aprikos, skir och flyktig.

Annars är mitt huvud och stickkorgen full av påbörjade muddar.
Startade i helgen med en "bladmudd" till yngsta dottern i ljusgrå alpacka, Indiecita. Men jag tycker det blev för luddigt, mönstret framträder inte tillräcklig.
På bilden ser du en nyligen påbörjad bladmudd i Rowans True 4ply Botany.
Det är ingen vidare bra foto, men med ett rundtvinnat garn syns mönstret mycket bättre.Fylld av inspiration tog jag en sväng till Terapiboden i Kungälv och hittade (efter lite letande i akrylträsket) några olika tunna ullgarner. Så nu ska mönstret provas i flera kvaliteer: Knallrosa lanett superwash, Grågrön Karusell superwash, Duvblå extra merino och Regia sockgarn Kaffe Fasset design i oliv, rost, lila och brun. Den sistnämda ska inte bli en mönsterstickad mudd, tycker det blir kaka på kaka med melerad och mönster. Den blir ribbad på tvären med angoraludd längt upp. Talade sen i telefon med min stora tjej (hon pluggar i Stockholm) som frågade om jag kunde tänka mig att sticka muddar till en kompis som fyller årom några veckor. Visst vill jag det! Blir det som jag tänker mig finns det säkert någon som kan passa.
Hälsar en entusiastisk Kofta

2 kommentarer:

kristina sa...

Ibland känner jag mig som den enda som gillar släta rundtvinnade garner. Vad roligt att finna en likasinnad. Bladen i bladmudden är ju samma blad som jag har i min mossgröna sjal. Kram Kristina

Tant Kofta sa...

Jag är mycket svag för träd och blommor och då känns det kul att sticka ett blad då och då.
Ett slätt garn är oslagbart i ett flätmönster särskilt om det är vitt eller i en ljus färgton.