tisdag 6 januari 2009

En korg med LUST och Violas "Håkanvantar"

Jag har startat med den idé som jag fick sådan lust att göra. Återkommer snart med fler bilder och kanske något färdigt resultat. Det är garnerna i korgen jag använder, 2 trådigt sk filtgarn. Det här är köpta på Klippans yllefabriks fyndshop. Som en liten ledtråd till det jag håller på med kan jag berätta att garnet är dubbelt och att jag har 5 strumpstickor nr 5.5 till min hjälp. Mina polkagrisvantar av hemspunnen ull och kylan har riktat in mig mot vantar i många former.
Här ser ni Violas nya "Håkan vantar" när ni tittar på dem vill hon att ni lyssnar lite på honom också, den här är bra hälsar Viola.


Enkla vantar stickade med stickor 4. Det vita är dubbel Drops Alpacka, det marinblå superwash ull (loppisfyndat) Tummarna är stickade med ett tweedgarn som en extrapiff.
hej fr. Koftan

9 kommentarer:

fale artut sa...

Oj vad det sprutar fram saker hos dig!
Jag är helt imponerad! Jag har fastnat i kardmaskinen....Kommer nog att få "vevarm"! Jag ska länka till din sida när jag skriver senare, jag tycker så mycket om din kofta. Och det ärså fina kort! Finfin reklam för Värmlandsfår!Fåren kan man inte prata med för de har fått storhetsvansinne.... de funderar på att ta semester och åka söderut, mot Göteborg eller så...
Heja Koftan!

Höstanemon sa...

Hej TantKofta!

Så mycket fina alster du skapar! Jag tycker speciellt mycket om den fina tröjan i Värmalandsfårullen... Ovanpå din fantastiska skaparlust, så har du också en jättefin blogg - fortsätt med den! Din och Torparrosens blogg är alltid de jag går in på först, om jag får en stund över vid datorn.

Ha en jättebra start på det nya året!
Hälsningar från Höstanemonen

Assishantverk sa...

Vilken härlig korg med garnen!! Vad spännande att få se vad du ska göra av filtgarnet.
Assi

Eva i Halmstad sa...

Hej
Jag håller med de ska bli skoj att se vad de blir av de.
Koftan är ju så fin , gillar de rynkade liven.
Må så gott.
Eva

fale artut sa...

Virrepäran här. Mannen fick se koftan, oj, vad han tycker att du är duktig! men han såg fler saker, en dum en ser ju mest ull ibland... Man blir ju helt exter av din kofta! Du har ett "&" i metall, och det blev han fasligt förtjust i.
Var kommer det ifrån??
Mannen hälsar!

Mia sa...

Vilken mysig kofta du stickat! Just så där tycker jag att man skall använda naturfärgad ull, med eftertanke och en modell som gör garnet rättvisa! Fint jobb! Härliga färger du har till det nya projektet, ska bli kul att se vad det blir till.
Många hälsningar, Mia

Tant Kofta sa...

Fale Artut, jag har kommit in i ett rikitgt skaparstim och det är det bästa jag vet. Bokstaven är inropad på Tradera och jag änvände gjutjärn som sökord. Det var i våras så jag vet inte hur det är nu.
Höstanemon, Eva och Mia tack för beröm. jag håller på att bli en pösmunk.
Assis, Jag har grejat med det i korgen i kväll och det ser ut att bli som jag tänkte mig.
Återkommer framöver.

Tant Kofta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
miaring sa...

Hej vad är filtgarn för något?
Kram Mia