onsdag 4 mars 2009

Axelvärmare med prickrutor

Nu har axelvärmaren som jag stickade av garnet jag fick av Bella varit färdig ett tag. Den är provkörd och godkänd. Jätte skön att ha på sig! När Torprosen var här på besök åkte kameran fram
Tanter i offentlig förvaltning behöver hålla sina axlar varma. Det motverkar smärta vid för mycket arbete vid bildskärm och vid andra spänningar som kan lätt uppstå. Eftersom jag är just en sån tant är värmaren perfekt för mig.
Det är verkligen ett härligt garn att arbeta med. Lättstickat och fylligt och med en härlig glans. Att Bella valt garnet åt mig förgyllde arbetet ytterligare. "Jag gick in i affären" berättade Bella för mig "och skärskådade hylla för hylla, sen såg jag garnet, gillade färgen och köpte det". Garnet heter Classic woolsilk och kommer från Rowan. Åtgång blev 175 gram och jag använde stickor 4.
Fick en fråga om axelvärmaren med blad. Jag följer mycket sällan någon beskrivning, kör fritt men hämtar strukturmönster och ex bladbården ur böcker och modifierar så det passar garnet, modellen och mig. Det tar lite extra tid med mycket provstickning men jag tycker det är kul. det utmanar mig och jag dagdrömmer ofta kring en ny modell eller lösning. Just nu kretsar tankarna kring ett särskilt roligt projekt, ni får veta mera sen.
Hej fr. Koftan

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Imponerande att du hinner med så mycket när du ska prova och klura ut hur du ska göra. En sådan där axelvärmare var en bra idé. Man får ju lätt ont i axlar när man sitter på kontor. Jag har en ullsjal liggande på stolen på mitt jobb och den kommer ofta till användning.

fale artut sa...

Verkligen snygg! Det känns tryggt att du är mån om att hålla dig varm, mjuk och go! Mycket lyckat val av dottern!

kristina sa...

Oj, vad snygg den är. En sådan kan jag tänka mig. Antagligen går den fint i mitt eget garn.

The Willow Fairy sa...

Axelvärmare är något av det bästa jag vet. Även jag har kontorsarbete. Man blir sällan övervarm av axelvärmare som man blir av långärmade saker inomhus.

Annas Alster sa...

Jag älskar också Sofia Karlsson, minns henne i en sommarkväll på kära västkusten. Underbart!

Vad fin din axelvärmare är, du är duktig du! Nu lägger jag till dig i min lista. Hej svej!

teresa sa...

Den är riktigt vacker. Insåg just att en sådan skulle vara underbar på min onda axel!

Maria sa...

SÅ vackra de blir dina axelvärmare! Gillar också den gröna som har så vackra bladmönster runt kanten.

kristina sa...

Hej Koftan!
Nu ser jag fram emot söngaden och att äntligen få träffa dig! Har du några funderingar på hur du skall hitta var jag bor, kan du skriva till min kristinalakris@gmail.com.