lördag 7 mars 2009

Paketöppning!

Det var garn i paketet!
Maffigt handspunnet garn av värmländska skogsfår. Fale Artut och jag kör ett litet gemensamt projekt. Hon spinner och jag stickar. På den blå indigoduken från Burkina Faso ligger "provsticket". Det ska bli en blockrandig kofta med raglan, uppifrån och ner. Jag använder stickor 5.5. Det blir en härlig och lagom rustik karaktär.Det var överaskningar till mig också, vad sägs om lite Måbra garn. Det svarta har tunna slingor med knallfärger, helt i Koftans smak och det melerade i svart och vitt är mycket vackrare än det framstår på bilden.
Nu har jag också en Jämtländsk vätte som vaktar huset och en vacker naturbok från Jämtland.
Idag har jag också varit ute på en fotograferingspromenad.
Här är grått och fuktigt, dropparna hänger i barren som juveler.
Imorgon är det en stor dag, jag ska träffa KristinaLakris för första gången. Hon håller "Virkshop" och jag ska få lära nytt.
Hej fr. Koftan

6 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Aha nu får jag ihop allt. vad kul. Ser väldigt fint ut, men det är ju ingen överaskning. Börjar bli väldigt nyfiken på den där värmlandsullen....

fale artut sa...

Men Huvvaligen vad det ser Fale Artut ut hos Dig! Synd att inte potatisen fick plats! Sushi igår och champinjonsoppa idag, när ska vi ÄTA undrar en dum en......
Fast MEST på skoj!
Det här ser HÄFTIGT UT TANT KOFTA!
Värsta BLOGGPROJEKTET!!!!!

Mia stickar sa...

Ullen ser härlig ut, väntar spänt på att du ska förvandla det till en tantkofta-kofta!

Maria sa...

SÅ kul med ett gemensamt projekt. Inte illa med handspunnet garn!

Höstanemon sa...

Hej Tant Kofta!

Den tröjan kommer att bli jättefin! Och vilken känsla att sticka med handspunnet garn...

Tack än en gång för det fina, röda, syskrinet! Det står brevid mig här vid datorn och jag blir SÅ glad när jag ser det :-D!

Ha det så bra!
Hälsningar
Höstanemonen

Rosenvante sa...

Va kul att ni har projekt ihop, bloggvärlden är väl bra när man kan hitta nya vänner så här. Ditt koftprojekt ser fint ut.