fredag 10 april 2009

GLAD PÅSK och stenläggning

Ett glatt kuckeliku till er allihop!!
Tupppen från Syco, ett loppisfynd får bli min påsksymbol till er. Här i Göteborgstrakten har vi ett strålande väder och allt är toppen.
Imorse vid nio såg "entren" till växthuset ut så härBakom huset låg en massa skiffer färdig att läggas. Att jobba med sten är som att pussla i storformat, roligt men tungt. Skifferstenarna är begagnade, de låg förut i Guldklimpens farmors trädgård. Många trevliga samtal och koppar kaffe har druckits vid de stenarna och fler ska det bli.
Till sist återstod några luckor där jag inte hittade rätt fason på skivan. Det är tur att det finns vinkelslip.
I Japan spolar man sin trädgård och sina stenar innan trädgården visas upp. Jag har vattnat lite med en vattenkanna och sopat. Nu återstår att lägga alla stenar i våg, men det får bli imorgon.
Nu ska jag fräscha till mig för vi ska på galej med Torprosen och hennes KM.
Hej fr. Koftan
Ps. Har stickat ett par pulsvärmare av det melerade garnet jag fick av Fale Artut. Men efter dagens äventyr som stenläggare är jag inte i läge att fotografera mina händer. Ds.

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så fint det blir! Glad påsk till dig också!

agata sa...

Oj, så fint! Och vad långt våren har kommit hos er. I södra Norrland ligger snön kvar och den gräsmatta som tittar fram är svampig och lerigt blöt.

The Willow Fairy sa...

Vad snyggt det blir. Skiffer är så härligt att sätta bara fötter på.

fale artut sa...

Wow, ser hur häftigt ut som helst! Sen kan ni njuta hela sommaren, med kaffe var det visst! Ni har verkligen varit duktiga!

Birgitta sa...

När jag ser dina bilder på tranorna får jag längtan dit ner. Bodde i trakterna där i tjugo år. Här har vi fortfarande snö, även om det tar på den. Nu får vi längre och längre dagar och det är skönt.
Ha en fortsatt trevlig Påsk.-
Birgitta

kristina sa...

Vilket fint stenprojekt! Jag gillar också skiffer och har det i uterummet här på Tjörn. Nu är du väl slut i hela kroppen? Hoppas att lite krafter finns kvar för galej och påskfirande! Glad påsk!

Garntrollet sa...

Trevlig påsk!

Vad fin det blev. Jag gillar sten i alla former de finns...

Fortfarande har det inte hänt något med blomrötterna jag fick av dig... Nu börjar jag bli lite orolig...