måndag 20 april 2009

Vitt är också färg tycker jag

Är nyss hemkommen från en lång dag på jobbet, så det får bli ett kort inlägg idag.Visar två vitsippsbilder tagna i helgen. Ju mer jag fotograferar desto starkare blir jag medveten om ljusets inverkan på det jag fotar. Jag inser att jag oftare och oftare försöker fånga ljuset och visa energin i det.
Vitsipporna lyser av solen och är så fina. I bakgrunden syns ett av våra trädgårdsprojekt. "Rosenhuset". Det byggdes för ett par somrar sen och runt det är klätterrosor planterade.
Tanken är att man ska sitta i huset, fika och vara omgiven av rosor. Vi har kommit en bit på väg, men alla rosor har ännu inte kommit till toppen (Där det finns en blå glaskula).
Ett starkt minne från bygget var då jag stod på en stege och försökte hålla ihop taket som var inoljat och halkigt som bara den, med en tvärarg guldklimp bredvid som skulle försöka dra ihop härligheten med en skruvdragare. Bygget svajade hit och dit och jag tänkte att det här skulle bli en ganska rolig film. Nu blev det ingen film, bara ett riktigt stiligt rosenhus.
hej fr. Koftan

7 kommentarer:

kristina sa...

Vilket underbart ljus! jag håller med om det med att lära sig hitta ljuset i bilderna. Innan jag började blogga fotade jag knappt något alls, men jag tycker att jag blir bättre och bättre och det är jätteroligt. Tänk vad en blogg kan betyda för ens personliga utveckling. Kul!

fale artut sa...

Håller med Kristina, och det var bra att du köpte en fin kamera, du har ju talang! Jag tror att du är som päran (potatis), passar till allt!

Susanne sa...

Mycket underbar kunskap och kreativitet här, kanonersfina muddar, Fale-koftan är ett projekt utan dess like med mera med mera. Be proud! :)

Tant Kofta sa...

Tack för beröm.
Att blogga är verkligen en utveckling för mig. Det är roligt att gå och klura på inlägg och hur jag ska få till ett bra foto. Och jag har passionerade känslor för min kamera.

The Willow Fairy sa...

Underbara bilder. Jag tycker om dina fina vinklar

Call design sa...

Våren är kommen! Och så fina de är vitsipporna. så vita och gröna och lyser upp vardagen! och fina bilder också!

Bente sa...

Vitsippetid är den bästa på hela året ,så vacker ljus som du fångat så bra.