söndag 10 maj 2009

En dag i trädgården

Idag har vi haft perfekt trädgårdsväder, lite blåsigt, men annars lagom varmt och högt i luften. Nu är jag lite mör, men väldigt harmonisk på ett sätt som jag bara blir efter en dag tillsammans med önskade och oönskade växter i min trädgård. Jag har rensat rabatter med sån fart så jag kände mig som en jordfräs en stund. Vårt ställe ligger i Götaälvdalen med kraftig lerjord, så man måste passa på då jorden är lagom, inte för torr (som cement) och inte för blöt (då allt som ett enda kollijock). Idag har varit perfekt och nu ser det ut som på ett bättre ställe i min trädgård.
Våra äppleträd står i blom, allra vackrast är den röda utsidan på blommorna.
Vi håller på att minska ner vår trädgård, rabatten framförhuset skall bli gräsmatta. Idag har jag också "fiskat" lökar i en väldigt igenväxt rabatt.
Har även hunnit med att fixa och "möbla" lite i växthuset. Bredvid citronen står en silltunna med gurkplantor och plantor till slingerväxten blomman för dagen. I de gröna krukorna nyplanterade randiga kannor
I min födelsedagslåda har jag nu ruccola och tre tomatplantor, som sen ska klättra i snören på väggen. På fönsterbänken står zinkhinkar från med amerikansk plocksallad och romansallad. Köpte småplantor i ask och det blev skörd efter en vecka.
Nu ska jag ska jag sticka några varv innan läggdags.
hej fr. Koftan

6 kommentarer:

kristina sa...

Oh, vad mycket du har fått gjort! Och vilka fina krukor det blir! Jag har kämpat och grävt hål för att plantera plantor från Rödbo. Köpte många perenner och hinner inte plantera dem i den takt jag vill, eftersom det är så mycket sten i marken. Det går sakta men säkert. Ha det skönt med stickningen!

fale artut sa...

Äppelblom är Vackert!
Oj, vad du grejar, fint blir det, det vet jag!

Rosenvante sa...

Oj, va jag blir avis på dig. Vi får nog vänta en vecka till innan vi vågar sätta ut plantorna. Mitt plommonträd blommar, äppelträden tar nog en vecka till. Men jag längtar så efter det, det är ju så vackert. Så fint du har i fått ditt växthus.

Mia stickar sa...

Oj då fint du har det!

Annepålandet sa...

Så vakre epleblomster! Har ikke gjort noe i hagen enda, det er så kjølig her og jeg venter på at energien skal komme dalende. Hagen og veksthuset ditt er så fint! Det syns at det blir styrt av en kjærlig hånd.

Monica Hansen sa...

Så ljust och fint du har det i växthuset och vilka vackra äppleblom:)