tisdag 14 juli 2009

I mitt huvud är det ullrikt!

Hemma igen, det är så kul att ge sig ut men väldigt skönt att komma hem. Jag hade lite smått och gott med hem i bilen. Bla annat en rejäl påse med ull från Fale Artuts får och idag har jag börjat att karda den. Det är vårull i en mängd olika färger, vitt med svarta stickelhår, beige, brunt i flera nyanser, grått och svart. Jag är ingen spinnare, planerar att tova helt vanliga släta dynor i olika färger. De är mycket användbara och vi använder dynor på alla möjliga ställen, från köksstolarna till skogsutflykten. Det är lite nostalgi att ta fram min gamla Louet som jag köpte i Holland sommaren 1980. Då kostade den 400kr och det var mycket pengar och jag kände att nu är jag på "ullbanan" när jag satt med den i knät, eftersom vi var 3 pers i en hundkoja.
Passade på att köpa lite ullgarn av Fale också. Den är lönspunnen hos madame Lutuss och i julas stickade jag den här koftan av ett brunt garn i samma kvalitet. Nu ska det bli en svartbrun med lite grå stänk. Garnet är 3trådigt och ganska grovt, åtgång ca 6 hg och stickor 6. Koftan ska jag ha i vinter och värma mig i och drömma om fåren jag ska ha då jag blir pensionär.
Så här fina får ska jag ha, precis som Fale. Här är stora trygga Noa igen med småpojkar omkring sig.
Tjererna gick i en annan hage, kolla in alla olika färger på ull. Det är så läckert!
hej fr. Koftan

6 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Härligt med ull på hjärnan. Och så många härliga nyanser

Rosenvante sa...

Håll i dina drömmar. Koftan du gjort var ju jättesnygg, så jag förstår att du vill göra en till. Låter spännande med att tova grejer, har inte vågat prova ännu. Men någon gång ska jag ha riktigt lång semester och göra allt det där som jag vill men inte hinner. (min dröm)

curiosa´s stickerier sa...

Så trevligt att träffa "bloggkompisar" Jättemysiga får, håll hårt i din dröm

Ha det bäst Curi

Monica Hansen sa...

De fåren är otroligt fina!

Mia sa...

Vilken underbar ull, varje gång jag ser såna där bilder tänker jag att jag borde ta tag i drömmen om att återuppta spinnandet. Din ull lär bli supersnygg som dynor!
H: Mia

fale artut sa...

Så fina bider!
Jag ska nog också göra lite dynor!
Jag har skickat Noa-bilder till hans förra matte, hon blev så glad.
KRAM!