fredag 28 augusti 2009

Stickar o stickar o stickar o stickar o........

Jag är helt uppslukad av min molnkofta, stickar varje ledig stund. Den är så rolig att sticka och det är så spännande att se hur det blir. När jag kardade kändes det alldeles för mesigt, det var bara ett ljusblått barnsligt fluff. När jag sen spann kändes garnet för spräckligt. Plockade då bort en del lite mörkare blå stråk.
Nu känns det riktigt bra, lagom mycket meleringar och stänk av gult, orange och rött som ger livfulla "solstråle" effekter. Det är lite märkligt att de spelar en så stor roll, effektfärgen är högst 10 gram ull som finns med i en 700 gramsblandning. Nertill skall koftan ha en lite mera åskblå ton. Jag stickar livet och en ärm samtidigt för att fördela så snyggt som möjligt. Garnet ligger nystat i 25 grams nystan. För att få båda ärmarna likadana delar jag av varje 25 grammare i två och trär upp en av nystanen på en lång rundsticka. De ska jag sen ha till den andra ärmen och då ligger de i rätt ordning på stickan så jag inte tappar bort mig. Särskilt glad är jag för effekten som blev vid ett av knapphålen. det ser ut som en liten fågel som tittar på mig.
Nu måste jag sticka lite igen! hej fr. Koftan

12 kommentarer:

Anna sa...

Ser ut som en stolt tupp! Spännande!

Bente sa...

Härlig blir den och vilket tempo du stickar med.

Mia sa...

Vilket underbart garn, både färgerna och "nuppene". Ser du stickar ärmen från "fel" håll, det var jättesmart, ska prøva komma ihåg det, jag har en tendens till att sticka för långa ärmar när jag ska ha raglan.. borde kanske använda mönster.. men som sagt, det där ska jag försöka.

The Willow Fairy sa...

Snyggt och snabbt. ska bli kul att se den färdig. Kanske IRL i Borås.

AnJa sa...

Undras varför man öht stickar i "köpesgarner". Den här koftan LEVER verkligen! Underbar!

Mia stickar sa...

Så härlig den ser ut och vilket tempo du har!

Nusse sa...

Oerhört vacker färg!

Smycka sa...

Det blir ju så när det är roligt att sticka och man är helt uppe i arbett! Kofta ser jättehärlig ut! =o)

Kattis sa...

Så snyggt det blir!!

snakkemunn sa...

Jeg ser lett fuglen. Tror denne koften blir fin og lekker. Jeg er glad i de samme fragene sammen. Gleder meg å se den på., ;-)

kristina sa...

Koftans kofta har fått en ny mening i och med denna kofta. Den kan inte bli mer din! Jätteläckert med alla nyanser och färgövergångar! Hej! Kristina

metamorphosis sa...

Åh, tänk så härligt sen att kunna vandra omkring klädd i ett moln!