tisdag 15 september 2009

En ockragul morgon

Jag har varit till Skärhamn och Nordiska akvarell museet på en fortbildning. Så intressant och roligt att få höra forskares tankar om hur kreativitet ökar vårt lärande. Vi får höra skolforskare, neurologer och konstnärer, spännande med flera olika världars möten.
Det är ju inte helt fel att få göra detta på en så vacker plats som Skärhamn. Imorse gav jag mig ut på en liten fototur. Jag märker att jag mer och mer söker mig ner mot marken när jag fotograferar och idag hittade jag så vacker ockrafärgad lav på de bohusländska klipporna.
I somras var jag på garnrea och då jag packade upp när jag kom hem fick jag se att jag i ivern valt ett gult nystan. "Men du gillar ju inte gult" sa jag till mig själv "Man ska inte bara köpa för att det är billigt" Och så har nystanet legat i en garnlåda, tills nu.Imorse fick jag se hur snyggt det är, laven glödde och låg som kartor över okända länder på stenarna.
Ihop med havsblått och gråsvart är det oemotståndligt vackert.
Tack till alla för trevliga kommentarer på bloggen. Nu är jag dålig på att svara, men kommer att bättra mig efter den 27/9.
Många varma hej från Koftan

13 kommentarer:

Torprosen sa...

Nu blir jag riktigt avundsjuk på dig som har varit vid havet en så underbar dag som idag!! Underbart vackra bilder du tagit!!Kram Torprosen

Stickeri sa...

Jättefina bilder.
Jag har också svårt för ockra men köper det emellanåt ändå. Är faktiskt väldigt snyggt ihop med mörkt lila...

Call design sa...

Vill önska dig all lycka på Syfestivalen, skall bli verkligen kul att se alla dina fina tröjor IRL!
Många må gott hälsningar

Hannah sa...

Jag klämde också på ett sånt nystan på rean, men kom inte på vad det skulle bli så för mig blev det inget köp. Ska bli roligt att se vad du hittar på med det!

PetraO sa...

Jag tror att gul lava är något av det vackraste som finns - åtminstone mot grå klippor och i rätt ljus!

Rosenvante sa...

Sååååååå fina bilder

Kattis sa...

Har hört så mycket gott om det som de gör på Nordiska Akvarellmuseet, och stött på dem i så många olika sammanhang, att det kanske börjar bli dags för ett besök dit.

Sunna sa...

Ibland behöver man se färgerna i ett helt annat perspektiv för att verkligen se dem, det var så jag upptäckte brunt, en färg jag skydde innan men så en höstdag ihop med det röda, gula och gröna så sa det klick, kul

The Willow Fairy sa...

Nu blir det mer och mer gult och rött omkring oss, ett år sedan sist, kanske vi behöver alla färger på något sätt. Nu har du ju stickat en himla-kofta, kanske dags för något mer jordnära.

M´s stick sa...

Häftiga bilder. Jag är just nu också inne i en gul period (värre än Picasso med sina färgperioder.)Men man blir glad av gult och det är en färg som oftast inte är den man väljer först. Nu får vi börja välja gult för det är vackert, gärna tillsammans med grått som i dina foton.

Lotta i S-vall sa...

Otroligt vackra bilder :)

Ha de gott

fale artut sa...

Utsökta bilder!
Kan bli underbart garn......
Fast inte just nu!

kristina sa...

Så otroligt vackra bilder! Jovisst är det vackert vid Akvarellmuseet. Jag var där idag för att se Elsa Beskow, men den utställningen var redan slut. Hela lokalerna verkade fyllda med skolledare, för jag kände igen många från min VFU-verksamhet. Kanske var du där, men dig missade jag i så fall!
Kram!