onsdag 21 oktober 2009

Blomman för dagen

Nu är det några veckor sen jag städade bort gurkplantorna. De planterades i en gammal silltunna med sällskap av ettåriga klätterväxten blomman för dagen.
Vi skördade gurkor ganska länge under sommaren. En särskild lite knottrig och krokig extra god sort från Kina.
Samplantering var inte någon bra idé, gurkan åt upp allt som fanns av näring.Endast två blommor slog ut och lyste mot mig under taket dagen innan allt skulle bort.
Nästa år ska de få en egen kruka så de får visa mer av de skira "pappersblommorna"
Färgen är något särskilt tycker jag, den "isar" sig in i ögat.
Högst uppe vid taket skymtar de fram , det blev verkligen blomman för dagen.
med hej fr. Koftan

7 kommentarer:

snakkemunn sa...

Så nydelig fin plante. Det er flott å ha litt eksotiske blomster. :-)

Rosenvante sa...

De är verkligen jättefina.
Vi fick nästan inga gurkor alls i vårt växthus i år, trist. Men nästa år provar vi igen.

Sme sa...

Min mammas älsklingsblomma för att färgen är så fin! Hon planterade den varje år mot förrådsväggen vid sommarstugan. Så för mig är den bara sommar och sköna minnen.

The Willow Fairy sa...

Det finns flera underbara blomman-för-dagen varianter. Några går under namnet kejsarvinda också. Den här påminde om en sort som jag hade förra sommaren som hette flying saucer. Underbara. Men jag skulle trott att blomman-för-dagen skulle tagit livet av gurkan. De brukar ta över det mesta.

Mia sa...

Färgen och blomman själv är dock så vacker att det är värt att klättra hela vägen upp stegen varje gång du vill beundra den :) Vilken blomsterälskare du måste vara!!

Sunna sa...

En gång i tiden jobbade jag på ett fritids, varje år plantera vi blomman för dagen, när barnen kom tillbaka efter sommarlovet blommade mängder av dom så himla fint, tur du påminde mig om dem

Annika sa...

Jag har planterat (den isiga blå) blomma för dagen flera år i rad, men inte i år. Trots detta fick jag massor av dem! Fröna har trillat ner i jorden och dom har självsått. Trevlig liten blomma!