måndag 5 oktober 2009

Vilken djäkla smäll!

Häromnatten vaknade jag av lite dovt åskmuller och for genast upp och drog ut modemet till datorn. Då jag lagt mig igen kom smällen, jag menar smällen med stort SBlixt, dunder och en tryckvåg. Brandvarnaren tjöt till och jag blev rejält uppskrämd. För att somna om blev det stickning och en fjärdedels axelvärmare.
Så visade det sig att blixten tagit en björk ca 100 meter från mina svärföräldrars hus och 200 meter från vårt. Där hade en telefon slagits sönder, värmepumpen startat och några proppar gått.
Snacka om krafter! När vi klyver ved går det åt att tryck på 7 ton (med traktorns hydral) att dela en stock 1meter på mitten, här var det ett 10 meters träd i många flisor.
med hej fr. Koftan
ps. Bild på axelvärmaren kommer snart ds.

16 kommentarer:

mc-chick sa...

OJ!!!

Visa Lisa sa...

Jag vill säga precis som MC-chick:
OJ!!!

Mia stickar sa...

Oj oj oj, tur det var en björk och inte nåt av era hus! Åskan besitter otroliga krafter!

Medea sa...

Oj är ju det minsta man kan säga. Tur att ert hus, dator och ni klarade er. Hos mina föräldrar slår det ner väldigt ofta och tyvärr har deras dator och allt annat tekniskt bränts sönder flera gånger det senaste året.
Nu har ni ju lite björkved att elda med i alla fall.
Fina brickor i inlägget här under.
/Efwa

Paradiset Kaos sa...

Ja, det är inte klokt vilken styrka det ligger i en åsksmäll. Tur att det inte var något hus eller annan byggnad. Och att ingen människa var i närheten. Men nu får björken värma er i stugorna istället.
Ha en skön måndag!

Elisabeth sa...

Hade verkligen björken båda proppar och telefon??? :-) Men oj vilken smäll! Allt i allt var det tur att inge människor var nära!

metamorphosis sa...

Nu snackar vi vardagsdramatik!
Vilka krafter som finns där ute i naturen...

The Willow Fairy sa...

Oj, jösses vilka krafter. Vilken tur att ni har så höga träd som kan ta smällen. Jag hade nog inte sovit mer den natten.

Eva sa...

ojojoj !vilken tur att ingen människa kom till skada !

Ha det gott !

Mia sa...

Herre gud ! Naturkrafter ska man inte skämta med !!

Annepålandet sa...

Mange syns det er spennende med tordenvær, men når man ser hvilke krefter som er i sving, er REDD en mer naturlig reaksjon, syns jeg. Naboens hus brant ned etter et lynnedslag for noen år siden. Det var ett brak og en halvtime, så var det huset borte. Etter det er jeg livredd hver gang det tordner. Bank i bordet... :0
Godt det gikk godt denne gangen!
Ha en fin dag!

Call design sa...

Hujedamig vilka smällar som kom och som det blåst. jag är glad att det inte slog ned i ert hus så ni klarade er levande!
Naturens krafter äro starka!

Rosenvante sa...

Vilken tur att den slog i björken och inte i erat hus. Kan bara hålla med, vilken djäkla smäll det måste varit. Glad man inte var där.

fale artut sa...

Vilket rysligt uppvaknande!
Huvva! Men så bra med sticknig, det var ju väl använd vaken tid, extra energifylld blev den väl, stickningen......

carina sa...

Fy vad hemskt men tänk ända att lite stickning kan lugna ändå. Tur att du har den. :-)

Kattis sa...

Vilken grej! Skulle också blitt rejält uppskrämd. Det är då man ser på världen med lite annat perspektiv! Vad händer med trädet nu?