lördag 14 november 2009

Nyfärgat

Hemma hos oss luktar det surt. "Som en kemifabrik" säger KM. Jobbar med förberedelser inför knappkvällen hos Bolla och färgar garner som sen kan bli pulsvärmare med Bollas fina knappar på kanten.Det är så svårt att fotografera färger, det blir aldrig bra, inte den här gången heller. De är mycket vackrare i verkligheten, softa och färgrika på samma gång. Garnerna är tunna lyxgarner i merinoull och angora. Man stickar med dubbelt garn och stickor 3.5. Använder samma garn till mina baskrar och då är det stickor 5 som gäller. Imorgon får ni se några knappmuddar som då ska vara färdiga.

13 kommentarer:

maja sa...

så härlgt med alla färger

liene sa...

Hej! Sååååå fint med alla färger... vissta är det potencial i den här garnet.... mjuk gooo och då din omsorg-med alla de här fina färger- underbart... jag skulle vilja dyka ner( som von anka) i de här färgerna och börja lägga upp något!
Trevligt helg!
Jag blir lite avendsjuk!( stavar man det så!?)

Sunna sa...

vilken godispåse

Anonym sa...

Hur i hela friden hinner du...?
Synd att man inte kan vara med på "knappkvällen" - är uppbokad på annat håll. Skall bli spännande att se din kreativitet i morgon. Hälsar Ma i KarMa

kristina sa...

Härliga färger! Apropos Bolla! Jag har skrivit dit men inte fått något svar. Är det fullt sedan länge...eller? Vet du det?

fale artut sa...

Härliga färger! Väntar med spänning på muddarna!

Mia sa...

Det är ju vackra färger på bilderna så då kan man undra hur dom ser ut i verkligheten :)

Tant Kofta sa...

Kristina: Då jag var inne en sväng hos Bolla i förra veckan berättade hon att du skulle komma och det fanns plats för fler "knappvänner".

Call design sa...

Tycker att garnerna verkligen gör sig fint på ditt fotografi!
Oj vilka granna färger som lyser så grannt!
Många må gott hälsningar

Elisabeth sa...

Jag tyckte färgerna var vackra på bilden jag, då kan det ju bara bli bättre!

Anette sa...

Jag glömmer aldrig när jag var liten och firade midsommar hos er, då hade du färgat garn i kokiss=) Vackert blått om jag inte minns fel. Du är fantastiskt kreativ tycker jag, själv kan jag knappt sticka alls. Många hälsningar från kusin Anette som numera också är tant (Och trivs med det!).

Martha Joy sa...

Nå klarte jeg å poste hos fale artut og tenke på deg. Men aldri så galt, jeg oppdaget det jo og kan sende deg også linken jeg fant tidligere i dag:
Jeg fant en blogg jeg tenkte du kunne ha interesse av, akkurat nå handler den om å farge garn med sopp [svamp]. http://www.spellingtuesday.com/

Fantastiske farger du har her, hva har du brukt?

Tant Kofta sa...

Hej hej allihop!
Färgerna är verkligen mycket snyggare i verkligheten.
Jag använder Zenits ullfärg.

Anette: Hej min kusin vad roligt att du hittat min blogg. Kommer du ihåg det där med indigobrygden, det måste vatit nästan 30 år sen. Jag varrunt 20 och du en liten mellanstadietjej. Och nu har vi blivit tanter båda två, hälsa alla!