lördag 26 december 2009

Två grejer på en dag!

Igår inträffade något ovanligt, jag blev färdig med två stickningar under samma dag. Orsaken till sammanträffandet är egentligen ganska trist. Jag är förkyld och orkar inte så mycket annat än att sticka.
För mig är det lite av en klassiker, till jul är jag sjuk. Men som sagt det blir mycket sticktid och det går ju hyggligt med tv program som är ok. Den lilablå koftan i Vålbergarn - Blåeld är svårfångad i färgen, kameran får liksom fnatt, färgerna är så vackra och intensiva. Den är stickad enligt "uppifrånochner" metoden och har rullkant upptill och runt ärmarna. Stickor nr 5 och åtgång drygt 5 hg. Nu återstår att hitta knappar och sen får ni se den på.
Jag har också gjort färdig en axelvärmare med min favoritbladbård. Till den har jag använt Angorett som jag färgat in i en vårgrön ton. Dubbelt garn och stickor 4.5, åtgång ca 90 gram
Nu har jag en ny idé som skall testas. En kofta som är stickad från sida till sida. På tvären eller höjden hur man nu skall utrycka sig, snart får ni ser hur det blir.
Med hej fr. Koftan

18 kommentarer:

Stick-kine sa...

Härlig blå färg på koftan, krya på dig!

snakkemunn sa...

Herlig kofte og nydelig axelvarmer. Trist å bli forkjøet i disse dager, men det er fint å ha tid å slappe av.God bedring. :))

liene sa...

Krya på dig nu inför resan!
Hoppas att du snart känner bättre.!
Suppppppper fint kofta och axelvärmare!
Skall det blir mönster på den med?!
Jag själv har dragits med redan 3 veckors envis hosta ,som ger sig inte!
Mvh liene

fale artut sa...

Hoppas att du blir frisk fort! Vilken fin grönfärg du har gjort! Och jättefin modell på axelvärmaren, har du provat att ha en PÅ så kanske du blir frisl fortare? Annars är lussebröd och mjölkchoklad fin medicin! Koftan är också fin, fast det visste jag redan,garnet är underbart.
Gott Nytt År, och ha det superbra!

Loppan Lorum sa...

Vilken fin bladbård, hur hittar man det mönstret månntro?

Krya på dig!

vildhonung sa...

Jättefin kofta och axelvärmare..och vilka vackra färger! Hoppas du mår bättre snart, ingefära brukar vara bra som huskur annars. :)

Stickeri sa...

Underbar kofta. Endera dan måste jag nog sticka mig en tröja eller kofta i Vålstedts garn. Men än har jag ett lite för stort garnlager tror jag.
God fortsättning på julen och hoppas du blir frisk innan du ska ut och flyga. Eller att du tål flyg med förkylning bättre än jag gör...

Nettan sa...

Vilka härliga färger! Och bården- den är helt underbar. Krya på dig! Tack för julhälsningen.

Anonym sa...

Krya på dig! Vet ju hur härlig den blå i Vålberggarnet är, den gröna påminner om våren och med s fina blad. Ha det gott, Madelene

AnJa sa...

Mysig kofta, Koftan :-) Den axelvärmaren skulle jag åxå gärna vilja ha mönster till. Jasså du, Fale du blev sugen på lussebröd och varm choklad du med :-)

Mia stickar sa...

Härlig ser koftan ut! Krya på dig och lycka till med nya koftprojekttet!

Rosenvante sa...

Hoppas du kryar på dig snabbt nu när du ska ut och resa.

kristina sa...

Nu är jag tillbaka i datorvärlden efter några dagar IRL. Synd att du är sjuk, men det är en typisk lärargrej, att vara sjuk på ledigheten! Fina stickningar och lindelövsbården är även min favorit.
God fortsättning på julen och krya på dig!
Kram från Kristina

Sunna sa...

Tror det är mer vanligt än ovanligt att man blir sjuk när man är lite ledig, men mycket fint blev det ju hos dig, kan bara ana färgen på koftan, underbar

Susanne sa...

Så fin axelvärmare, jag är ju "grönfantast" ;) Krya på dig!

metamorphosis sa...

Hoppas du fått krya på dig lite nu! De avslutade stickningarna var då fasligt fina (blåeld-garner är ju så vackert!)

Ser fram emot att kanske få ta del av dina nya koftplaner!

God fortsättning/metamorphosis

barazile, livpåIrland sa...

Vilken fin kofta, den blåa, och vilken fin blogg. Har precis hittat hit, ska återkomma och läsa mer allteftersom...
liz, livpåIrland

Ing-Marie i Säter sa...

Ja visst är Vålberggarn underbart att sticka i eler att titta på. Jag har förmånen att bo på cykelavstånd under sommaren. På tal om tröja på tvären minns jag att jag gjorde flera fäglada rätstickade tröjor på tvären under 70talet. Det som kan vara svårt är att reglera längden om man märker att man vill ha en längre. Men det går ju att göra en kant på då. Spännande att se hur du trixar til det...