måndag 11 januari 2010

Koftan har gått i barndom

Idag var alla tillbaka efter julledigheten, en gott återseende för jag har så bra arbetskamrater. A kom in till mig och berättade att hon haft det så skönt och bra dessutom och passat på att röja lite. "Det här är till dig" sa hon och lämpade över en påse med stickor". När jag kom hem och packade upp dem kom jag ihåg mammas gröna stickor med plaststoppar. Plasten var mjuk minns jag, för jag tuggade lite på dem några gånger och fick bannor för det.
"Hon har gått i barndom" brukar man säga om personer som är dementa och bara vill syssla med och endast minns det de var med om som barn. Jag har nog gått lite i barndom ikväll. På vägen hem stannade jag på mitt favoritloppis som öppnade igen efter juluppehållet. Det blev en korgstol, ett förkläde, en vackert broderad nattlinnegömma och några knappar, vad annars?
Såna här knappar hade vi i våra hemstickade kläder på 60talet. Den lilla skåran är riktigt snitsig.
Ja så kan det bli en måndag i januari när solen kändes lite starkare och det droppade från taket vid lunch.

6 kommentarer:

Torprosen sa...

Men hörrru, vad har du för favoritloppis som inte jag vet om??? Inte ha några hemligheter här inte...Kram Torprosen

Maria sa...

Droppade från taket..... Här är det -20°........... SUCK!!!!

Mia stickar sa...

De gröna stickorna känner jag igen och den där stickan bakerst med blå knopp, såna har jag kvar. Knapparna med skåran i... visst hade jag såna också!

Paradiset Kaos sa...

Stickan som det står 4½ på känner jag igen och även den helblå, men inte med en sån knopp.
Och vilket lågt pris det var på strumpstickorna. Förresten så kan det hända att jag känner igen de gröna stickorna med vita knoppar. Jag ärvde mammas stickgrejer och plockade igenom dem i somras.

kristina sa...

Jag har samlat stickor hela livet. Jag tror inte man kan få förmånga. Överallt ligger påbörjade tester eller arbeten med stickor i, så man skulle inte klara sig med bara ett par i varje grovlek. Iallafall inte jag. Sån tur du hade som fick ett helt fång! Loppis är ju också underbart! Det påminner mig om att jag nog har gått i ide länge nog. Nu är det dags att gå ut igen!

Tant Grön sa...

Jag skulle bara vilja säga att din koftmodell är fantastiskt rolig och enkel att sticka! Efter lite missöden med olika färgbad och felstickningar så är jag snart är jag klar men min ullkofta som ska värma gott resten av vintern. Jag funderar redan nu på hur nästa kofta ska se ut!