fredag 8 januari 2010

Ling was here

Ett besök vid Kinesiska muren är ett måste då man är i Peking. Den ligger ett par mil norrut och vid Badaling är det helt och hållet turistanpassat med stora bussparkeringar och försäljning av dunjackor. Där kan man köpa både Fjällräven och Haglöfs till "kopiepriser".
Muren är verkligen mäktig och mycket kuperad. Den är byggd av någon sorts sandsten och överallt finns "grafitti" på kinesiska. Undrar om de skriver samma sak som oss, "Ling was here"?
Dagen då vi besökte muren var en ganska mild dag med stilla vindar. Vädret var i övrigt mycket kallt, mina fötter var som is mest hela tiden. Så en mössa med hemspunnet garn från Värmländska skogsfår var skön att ha på.
Muren är mycket brant, man drar upp sig med hjälp av ledstången och det var inte långt ifrån att jag backade tillbaka så som småbarn gör i trappor.Här står jag rakt upp i en brant backe.
Och nu kan jag säga att "Koftan var där"

15 kommentarer:

Bibblostick sa...

Visst är muren mäktig och trappstegen höga!

fale artut sa...

Fin turistinformation, mycket bättre än "packat och klart"..... Ser skitbrant ut, och kallt, de blå bergen i bakgrunden är jättevackra. Vilket jobb att bygga något slikt. Så en del av fårullen har varit i Kina, oj, det får jag berätta för dem. De vill nog ha koftor och mössor också, de är fulla med rimfrost! Minus 32 i morse. BRRRRR.

liene sa...

Jätte roligt att du har haft sånt avkoplande,qväntyrlig resa!
Hoppas nu att dina baterier är laddade ...åtminstånde för ett tag!
Kramar till Er!
Mvh liene

Sofia sa...

Oj vilken underbar resa ni verkar ha haft! :) Kinesiska muren och Possum-garn.. Härlig kombo! Tack för den fina och urförliga visningen! :) /Sofia

RainyNight sa...

Så härligt att följa ert Kina-äventyr! Fina och finurliga bilder!
Liisa

Susanne sa...

Åh vad spännande! Skoj att se och höra om din resa. Pungråtta lät ju roligt, det var nytt för mig. Må så gott hälsar Trollmorsan

Anna sa...

När jag läste latin på gymnasiet fick vi lära oss att mycket av det klassiska latin som fanns nertecknat, och som man använt för att kunna skriva gramatikböcker för modernt bruk var just klotter i stil med "Claudius älskar Livia", så det är nog inte otänkbart att kineserna skivit ungefär samma saker som man ser i busskurer och på parkbänkar här hemma. Skrivtecken må skilja kulturerna åt, men vad man klottrar är nog ganska tidlöst och internationellt. :)
Jättekul att få läsa om din resa!

The Willow Fairy sa...

Vilket underbart äventyr och tänk vad världen kan vara liten. Vilka skatter du kom hem med dessutom, jag hoppas du hade en tom resväska med dig dit med tanke på garnpriserna. Rolig liten skatt var ju det udda opossum-garnet, är det mjukt? Ungefär som angorakanin kanske.

Rosenvante sa...

Så häftigt att få se bilderna så där, hade ingen aning om att det var så brant i trappor och på muren.

Mia stickar sa...

Å så mäktiga bilder! Hade heller ingen aning om att det var så brant och kuperat. Tack för fina bilder!

Call design sa...

Vill jag med, vilken resa! och vad mycket du fått se, inser av alla dina finfina fotografier att det finns så mycket att se och köpa, fina garner och lådor till dem! de har verkligen hamnat i rätta händer hos dig, skall bli kul att se vad du gör av dem!
många goa hälsningar

Villmarkstausa sa...

Der har jeg vært også;-))

Maria sa...

Så mäktigt att besöka Kinesiska muren. Jag skulle också gärna besöka Kina någongång. Min man har varit där på jobb två gånger...

Fru P sa...

Hej Koftan!
Så jätteroligt att se bilderna från den kinesiska garnaffären! Har inte tänkt på att man kan köpa garn där också. Om jag nu skulle ha vägarna förbi...:)

Heléne Persson sa...

Hej Koftan! Så kul att få se dina bilder från Kina. Själv är jag stolt mamma till två barn från Kina. En garnaffär måste jag åka till nästa gång jag är i väg. Ha det så bra! / Heléne