måndag 5 april 2010

Några "på gång" koftor i "uppifrån och ner" modell

Jag tänkte jag kanske kunde visa mångfalden mina "sticklag" skapar. Lagen säger att det är inte fel att ha mycket på gång. Stickning är lust och då ska man följa den. När något är färdigstickat ska man fira med en nystart. Nystart, vilket lovande och framåtsträvande ord! Här ser ni min senaste nystart, en randig kofta av Ingrids maximalistiska "karamellgarn" som jag köpte under SIV. Allt ingår: ull silke, viskos och mohair! Alla färger är med och dirrrar på den stickade ytan. Helt underbart! För att de inte ska äta upp varandra randar jag med varmt skogsgröna ränder i Angorett. Jag vann ett fantastisk kallgrönt garn i Mohair under SIV som jag först tänkte använda men det blev lite för kyligt. Med ett knapphål i varje grön rand blir även knäppningen maxad. Gör som Ingrid och blandar friskt bland knapparna. Stickor nr 4. Nästa kofta är en Vålbergkofta i färgen "Rosen" stickor 5 och vita pärlemorknappar.
Här är en gammal "surdeg" som jag hämtat fram ur förrådet. Handspunnen (av mig) finull med rejäla knutar. Den värsta biten är gjord, snart dags att dela upp i kropp och ärmar. Stickor 5.5.
En kofta till Bibbi i ett tweedgarn av ull och alpacka, förstärkt med en tråd Kidmohair och silke.
Stickor nr 6 En tröja i stickad efter samma metod. Halskanten tänker jag sticka separat och sy fast sen. Garnet är ett sockgarn Handart färg Kirkenes. Svagt melerat i grafitgrått med dots i karamelltoner. Perfekt till mig som inte kan ha svart eftersom vi har det för lite för dammigt och ser luddig ut då jag har svart på mig. Stickor 3,25, det är gruvligt tunnt med kvaliten är så fin.
Jag ser till att inte vara sysslolös, det är ett slags ansvarstagande det också.
Med hej fr. Koftan

16 kommentarer:

Renée sa...

Du är rolig du som har så mycket på gång samtidigt! Jag förklarade för en kompis till mig att man kan ha en stickning i varje rum man är i. Jag har tre rum och kök plus toalett.... och en klädkammare... och hall...Det blir 7 stickningar! Fast jag har bara två på gång. En i vardagsrummet och en i sovrummet. Lycka till med alla dina snygga stickningar!

Stickeri sa...

Man kan ha åtminstone en för varje rum. En sjal, ett par vantar och en tröja för varje rum. Jag har med samma uträkning 8 rum. Det blir alltså 24 stickningar. Det är nog ungefär så många jag har på gång skulle jag tro. Törs inte räkna efter. Jag har i alla fall fler än 10 tröjor påbörjade... kanske bara 4 par vantar... och 8 sjalar. Tja, det blir nog 24 tillsammans ;-)

Jag tycker dina tröjor är underbara. Jag ska påbörja en i extra tunt Linea (andrasortering alltså), i spetsstickning har jag tänkt.

fale artut sa...

Det gröna gjorde sig väldigt fint till regnbågsgarnet! Allt ser härligt ut, fick nya idéer nu igen, men det är ju bra!

Lena sa...

Gillar skarpt din förklaring till varför du inte kan klä dig i svart!

Hannah sa...

Vad avundsjuk jag blir på din energi! Många järn i elden samtidigt och jättefina kommande koftor!

Medea sa...

Ååh vilka fina koftor! Handartgarnet hade en ljuvlig färg och Vålberggarnet är fantastiskt. Jag har två "viktiga" koftor på gång som snart borde bli klara men jag vill börja med nåt nytt också. Kanske när min Echo Flowersjal är klar.
Ha en skön stickvecka.

Bibblostick sa...

Så härligt inspirerande! Det är bäst att ha många stickningar på gång! Mitt Ingridgarn ska också bli en uppifrånkofta.

PetraO sa...

Underbart med många projekt på gång!

Rosenvante sa...

Jisses det var inte dåligt det där.
Blev väldans förtjust i din första kofta som du varvat med det underbara gröna garnet.

Anna sa...

Så många fina koftor! Den med Ingrids garn är ju helt fantastisk och Rosengarnet/färgen oj oj oj!

Bibbi sa...

Åh, vad spännande :)

Susanne sa...

Du är helt fantastisk! En redig sticklista må jag säga, den ena bilden härligare än den andra. Nu måste jag hem och göra klart min FLS så jag får börja med ngt nytt :)

Sunna sa...

När jag tittade igenom dina bilder fick jag sån lust att göra om resan vi gjorde med kalen, ska nog leta lite i garngömmorna ikväll

Mia stickar sa...

Vilka fantastiska skapelser du gör!

metamorphosis sa...

Vilken härlig mångfald bland koftorna!

The Knitting Seaman sa...

Jag gillar stickningen med Ingrids karamellgarn!