måndag 31 maj 2010

Sommarens amplar

I år blir det begonior i våra amplar av zinkplåt som införskaffades för några år sedan då vår förstukvist var nybyggd. Jag har provat lite olika sorters blommor men många trivs inte för de får bara morgonsol där de hänger. Då Begonia boliviensis "Bonfire" var ny som sort testades den och den trivs perfekt och blir jättestor under en sommar. Egentligen är begonior inte min blomma, med Bonfire har fått mig att tänka nytt.Har nu gjort en liten mix: Begonia x tuberhybrida är också med i ampeln, jag gillar den lite orangerosiga tonen på blomman.


Herrestadsbegonia i vitt med gul mitt är också fin, särskilt knoppen som är rosa på utsidan.
Nu hänger de på plats.
Ser ni Sigge på sitt trappsteg, där sitter han och spanar för att hålla kollen.
Med hej fr. Koftan

11 kommentarer:

Turid sa...

Å så vakkert dere har det ved inngangspartiet. Liker godt slike sinkpotteskulere. Passer til mange ulike hustyper. Nå kan sommeren bare komme :-)

maloppa sa...

Vi har oxå farstukvisten i norrläge så det kanske vore något att testa...

fale artut sa...

Bra tips! Här på bron som börjar se mycket bättere ut skall det ochså bli lite blomsterfärgring!
Och bara morgonsol! Ha det så bra, Kära Kofta!

Rosenvante sa...

Jag har också det läget, kanske nått att fundera på.
Sigge pryder sin plats väldigt fint där tycker jag.

kråkspark sa...

Oj så fint! Begonia har inte heller varit min favorit, men jag tror att det kommit lite nya sorter som inte är så "tantiga". Vi var på Madiera i somras och där växte det massor av begonior av den rosa sorten du hade, efter vägarna.
Själv har jag beställt 3 sorters fuchsior och en änglatrumpet på odala.nu och hoppas att de ska komma snart så jag får pryda min uteplats!

Sunna sa...

Åh så fint du gör, jag har tyvärr ingen känsla för blommor så kör säkra kort med pelargoner du vet köp 10 för billig peng osv

metamorphosis sa...

Begonior brukar inte vara ngn favorit här heller, men så läcker den där bonfire såg ut att vara!

Förresten, vad är det för planta med stora mörka blad som växer närmast trappen, där bak i rabatten? Den tycker jag så spännande ut!

Maria sa...

Vilken mysig entré!

teresa sa...

Vad fint du bor!

Maria sa...

Så härligt med alla dina krukväxter! Entrén ser verkligen inbjudande ut. Hoppas att sommaren ska bli härlig och lång så att du får njuta riktigt mycket.
Jag njuter av alla dina alster och idéer som du delar med dig av på bloggen!
Maria

Anonym sa...

Begonior är en underbar blomma.Upptäckte att jag kände tant kofta eftersom jag kände igen Sigge på trappan och ert hus.Hoppas allt är bra med er,Hälsar hon som gillar begonior i Thn