söndag 4 juli 2010

Ibland är det tvunget........

Att skaffa trots att jag egentligen inte behöver.
Idag var Torprosen och jag till hantverksmässan på Backamo. Vi blev lite besvikna för den har krympt betydligt mot hur den var för några år sedan. Men det fanns en hel del fint att köpa ändå och jag hamnade i ett par svåra situationer där habegäret stred mot överjaget och där överjaget förlorade slaget.
Har ni sett sötare glaspärlor? De är ganska stora ca 1cm och är tillverkade av THIBAUD (som för övrigt hade fantastiska smycken till salu). Hos mig skall pärlorna användas till knappar i en kofta och garnet skymtar ni baktill i bilden. Ett slätt danskt mohairgarn som jag vann i garnlotteriet under SIV
Ni som läser min blogg har säkert märkt att jag tycker om korgar. Den här är tillverkad av en Dansk korgmakare. Jag tycker den är ursnygg, så elegant och lite fräck. Det svarta är inflätad cykelslang. Min man frågade vad den kostade då jag kom hem, men det tänker jag inte berätta för honom.
Så här fina rosor blommar det hemma hos Torprosen rosen heter Constance Spry och är en dröm. Igårkväll satt vi i Torprosens och hennes mans fina trädgård och åt hemodlad färskpotatis, jordgubbar och fick det bästa grillköttet; fläskarré. Iallafall om man ska tro mannen i Torphuset som vet vad som är det bästa ;-).
Så helgen har varit bra på alla vis. Med hej från Koftan
ps. Jag träffade Tina på Backamo och det var kul ds.

12 kommentarer:

Susanne sa...

Wow, jag har svårt att bestämma mig för vad som är snyggast. Korgen eller pärlorna?!

ÄNGLASTINA sa...

Gud va snygga pärlor.

Lena Andersson sa...

underbara glas pärlor och jag älskar också korgar den var super snygg.
mvh Lena

Kristina sa...

Vilka underbara pärlor! Det är svårt att göra dem, efter vad jag förstår. Jag såg en demonstration av en student och det tar både lång tid och mycket skicklig precision. Thibaud har tydligen allt detta. Strunta i överjaget! Det kan man göra så länge man inte schacklar med en etisk eller moralisk övertygelse. Plånboken hör inte dit! Kram!

Agneta sa...

åh vilken läcker korg.Jag var in påhemsidan och hittade en del snygga som jag blev sugen på:-)

Pärlorna är också jättefina

Tina sa...

Köpte du den korgen?!?! Det var den enda saken som jag ville ha på hela marknaden. I mitt fall segrade överjaget (kanske tack vare att maken bar på pengarna...)
Vi har bra smak. ;-) Korgen är fantastisk!

Citronmoster sa...

Fine perler og en skøn kurv :-)

Renée sa...

Jättesnygg korg och rosen är ju bedårande!

Inga Johansson sa...

Älskar korgar! Din var helt underbar. Måste nog anmäla mig till en korgflätningskurs. Det är kul att fläta pil, men har aldrig gjort någon korg.

Maria sa...

Jättesöta pärlor - och korgen var urläcker! Cykelslang?!Ja, det finns påhittiga människor.
Maria

Torprosen sa...

Tack själv för trevligt sällskap...Kram från en snart semesterledig Torpros

Sunna sa...

du har helt rätt i att en del priser talar man inte om