söndag 22 augusti 2010

3 x GRÖN

Marsipan: "Hit och dit" nr 1. En mjuk barnmössa stickad i ett merino/angora garn som jag färgat. Som en liten dekoration små glasknappar. Varför hit och dit? Jo först stickar man hit och sen dit. Sättet att sticka gör att man aldrig behöver räkna ut stickfasthet och omkretsen på huvudet. Man kör bara tills det är lagom och sen byter man riktning. det blir alltid bra. Mörka skogen och löv: Jag har startat upp med min färgning igen. För er som som väntar på nytt garn i kofferten kan jag berätta att det kommer senast på fredag.
Pistageglass och Monetmålning: I mitt "mixa och matcha" paket från Eva låg två nystan med tunnt lacegarn från Yarn treehouse i en så vacker melering. Som en suddig Monetmålning i tonerna. Lite för tunnt för mitt tålamod men ihop med ett tunnt kidmohair och silke garn från Lienes blir det perfekt.
Fluffigt och lagom melerat, en festcape till nästa sommar eller så.
Nu hinner jag inte sticka något annat än mössor, men det är kul det också.
Många hej fr. Koftan

10 kommentarer:

Mmatilda sa...

Det där med "hit och dit" lät väldigt intressant! Men ändå lite svårt att förstå. Är det kanten som är hit och mössan som är dit?

Annika sa...

Jag är så himla imponerad av ditt spinnande och färgande och allt och blev så inspirerad att jag köpte en spinnrock! Den har väl sett sina bästa dagar men jag vill ändå göra ett försök! Femtio kronor gav jag, så vill det sig inte får den bli kaffeved...

Men...hur gör man - du som kan!? Har du lust att visa eller tipsa var jag kan se på nätet hur man gör? Och var kan man köpa ull? Skulle så gärna vilja lära allt från grunden! Har klippt ett får en gång och det gick bra. Stickat har jag också gjort en del. Men allt där emellan vill jag kunna! Från att välja ut ullen till en färdig härva!

Älskar din underbara blogg och slukar allt och bara njuter av alla vackra garner...

Tina sa...

Ooo... fina garner!

Tatiana sa...

Jättefin mössan och vilken rolig teknik Hit och Dit. Kanske ska jag prova sticka samma. Tack för tips.

Paula sa...

Gillade koftan du hade på dig på Marstrandsfärjan igår.

Har följt din blogg ett tag utan att göra några kommentarer men nu bara måste jag skriva något. Har länge funderar på att sticka en uppifrån och ner kofta... Gillar verkligen din/dina bloggar.

Tigris Predikantan sa...

ja, man måste vara en van stickare för att tycka att det är lätt, dock kan jag säga att det var en fin mössa! *ler*

Filifjonkan 1 sa...

Hej Tant Kofta Nu så är mitt sommaruppehåll över och jag är tillbaka i bloggvärlden igen men du store så söt den här lilla mössan blev av härligt mjukt och fint garn och stickad på hit och dit- vis Det låter ju för härligt Kan tro det är många som vill ha en sådan.

Ulla-Bella sa...

Fin lue du har strikket, og så flotte garn:)

Sanne sa...

En sån härlig mössa!

Sunna sa...

underbar mössa, och vilken bra ide på mönster