tisdag 7 september 2010

En award från två håll

För några dagar sen fick jag en utmärkelser från Skarvtjärns Greta och Monicas livsstil Det är så glädjande att bli uppmärksammad och spännande att läsa om andra i de sju "sanningarna"om bloggaren som ofta finns med i utmärkelsens villkor.
En annan är att skicka den vidare tillandra bloggare, men det villkoret bryter jag.
Nu kommer iallafall 7 sanningar om mig:
1. Jag är mycket svag för humlor och försöker ofta fotografera dem.
2. Jag slås ofta av att jag njuter mest och gläds i det lilla. Det lilla är det stora. Att skratta gott ihop med kamraterna på jobbet. Få syn på de små spindelbäbisarna som spindelmamman vaktar eller bara hisna i hur vackert röd en skalbagge är, är några exempel.
3. Jag skulle vilja bo i ett hus högt uppe i ett träd. tex här helst i den runda kulan.
4. När det bär till är jag en fena på att laga mat, men tyvärr gör det inte det så ofta.
5. Jag är mycket barnslig och gillar att leka. En riktig höjdare var när vi lekte lottodragning hemma hos en arbetskamrat. Hon använde en matberedare fylld med pingisbollar och en dammsugare som sög upp bollarna genom röret där man annars stoppar ned det som skall mixas. Det blev ett himla liv då allt slogs på innan bollen fångades upp. Men jag vann ett par röda spetsstayups och en kompis vann 6 mobiler, tyvärr skrotade, men ändå.
6. Om jag inte fick äta bröd skulle jag dö. I Majorna finns två helt fantastiska bagerier. Har just klämt i mig ett par skivor dinkelbröd med äpplebitar stekta i honumg och timjan.
7. Jag är mycket sällan overksam, har nåt på gång för det mesta.
Många hej fr. Kofta

4 kommentarer:

Saras pyssel sa...

Här har du också ett mysigt trädboende med fantastisk utsikt! http://www.brittaspensionat.se/tradkoja.htm Min kusin byggde kojan som ett filmprojekt och nu hyrs den ut som boende. :-)

ewa sa...

Översta fotot ser ut som en brosch! En humla istället för en Kameliadam... så levande och fint!

Sanne sa...

Kojorna ser helt underbara ut! Det är bara ett aber: jag är så höjdrädd så jag skulle aldrig komma upp i dem....

Maria sa...

Ja, de små krypen är verkligen fascinerande. Och vilka trädhus det finns! Mina tankar flög till en strof ur "Majas alfabetssånger": "Tänk vad jag skulle vara glad om jag fick bo på Pionens blad..." Det hade inte heller varit så dumt.
Ha det gott.
Kram, Maria