söndag 21 november 2010

Nyinflyttad

Igår var jag, Bella med fästman på loppis. Det har inte blivit många besök under hösten och det finns flera anledningar till det. Det främsta är lite ledsamt att berätta: (och erkänna för mig själv) Skåp och förråd är fulla av mina fantastiska fynd och jag får inte plats med så mycket mer.Så det blev bara en vacker stor glasburk och så den här tomtekrukan. Hur gammal tomten är vet jag inte och inga märkningar finns undertill.
Att han fick komma med hem handlar om den bladmönstrade krukan som jag tycker är fulsnygg. Och så för tomtens skull förståss, för det här är en lurig liten gubbe som jag får se upp lite med, man kan undra vad han har i kikarn.
med hej fr. Koftan

9 kommentarer:

metamorphosis sa...

Me du, nu blir jag rakt lite avis!
Jag vill ju också hitta sånna där gammla tomtekrukor på loppis!

Min mamma har ett par i samma stil från när hon var liten och de är ju så fina (och nästan lite läskigt spännande ibland)

Lena Andersson sa...

undrar om han är snäll han ser allt lurig ut.
Lena

fale artut sa...

Jag har en liknande Tomte här hemma! Han brukar sikta in sig på några fina ganrhärvor som han kan ge bort, eller om han stickar av dem själv kanske! Härligt mysläskig!

Torprosen sa...

Ja,han är allt lite lurig den där, honom får du se upp med.. lite avundsjuk e´jag allt!!Kram Torprosen

Sanne sa...

Lite 20-30-tal över den tycker jag, men jag kan ha fel...

Skarvtjärns Greta sa...

Hå, hå. HÅ med tanke på bladets placering framför tomten. Och blicken

Sju sorters garn sa...

Ja, den tomten ser ut att kunna hitta på vilka hyss som helst, honom ska du nog ha lite koll på... Fin kruka också.

Sunna sa...

han var så ful att han blev charmig, de där "arga" tomtarna brukar vara av lite äldre datum

kråkspark sa...

Precis en såndär fin tomtekruka skulle jag vilja ha! Den påminner om Jennynyströmstil och är så där gammaldags och ny på en gång. Jag har också varit på loppis idag och jag hittade en fin röd julkruka, utan tomte, men fin ändå med lite guldstänk på ( som egentligen inte gillar men just här var det fint). Det är för mörkt för att fota den idag.