måndag 25 april 2011

Det är svårt att färga murrigt när solen skiner vackert

En så fin påsk vi fick! Jag gläds åt att vi fått sol och värme nu när så många varit lediga. Vi behöver värma upp oss efter en så lång och isig vinter. Jag har ägnat ett par dagar åt färgning nu när jag varit ledig i över en vecka. Så här ser dagens skörd ut. Slås av att jag färgar ljusare och lättare nu än under vintern, då färgade jag starkare och i höstas gick det mer åt gultbrunt.
Har börjat färga in mjuka lite melerade garner i en mängd så det räcker till en kofta. Det har blivit pionrosa, lite lövskogsgrönt och lätt havsblått med bruna stråk.
Allt kommer att finnas i mina koffertar om några veckor. I det här gamla dockhuset (som var mina systrars dockhus då vi var små, hittat av pappa på en vind som några lämnat kvar efter en flytt) kommer det att finnas särskilt fina sjalgarner. Jag skall bara tapetsera huset med vit tapet först.
På påskafton fick vi besök av den här söta påsk kärringen och påskgubben. Det är livet på en pinne för en tant som köpt hem små påskharar (med stanniol papper på) ifall det skulle komma någon sötnos på besök.
Med hej till alla från Koftan

7 kommentarer:

Stickstugan sa...

Jag håller med dig fullkomligt, lyser solen, vill man bara jobba med färger, jag är likadan.Du har verkligen snygga färger på garnena. Vilka garner färgar du, svensk ull? Själv färgar jag enbart i finsk ull, finska lantrasen.
Lotta

Rät&Avig sa...

Vilka fina bilder!
Garnerna på strecket ser så lockande ut...
/Ann-Britt

Timeout sa...

Jag hade laddat med skumtomtar(!)

Malin sa...

Vad härligt det ser ut med alla färgglada garner! Och vilka söta små påskfigurer.

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Så härlig bild med alla garner bland nyutspringna löv, verkligen vårigt!

metamorphosis sa...

Vilken härlig färgprakt - och vilka fina gäster! :)

Otaliga projekt sa...

Vilka fina färger! Det är sånt som behövs för att en sån som jag ska förstå att alla kläder inte BEHÖVER vara svarta jämt!
Sarah