lördag 2 april 2011

Lotterivinst

En av aktiviteterna under SIV (stickfest i väst) var fredagskvällens stora garnlotteri. Upplägget är enkelt och smart. Alla som vill tar med sig något ur "lagret" där hemma. Jag lämnade garn jag köpt i Kina och bandgarn till en kofta och fick tre lottnummer.Ida och Lisa hade ett mastigt jobb att få ihop allt till lagom stora potter. Det blev tre stora vinstbord. När man får sitt namn uppropat skall man snabba sig och gå fram och ta något man gillar. För mig blev det en påse med 6 hg "vikingagarn"(4 ljusbruna och 2 mörka) från Färöarna. Mycket grovfibrigt och med karaktär! Samma kväll stickade jag en provlapp som jag tvättade och torkade över natten för att nästa dag konstatera att det blir riktigt bra efter tvätt!
Så jag satte igång på direkten och la upp till en uppifrån och ner tröja. Från början var planen en enfärgat ljusbrun tröja, med då jag stickat oket och det gått åt 100 gr fick jag tänka om. Det fick bli randigt (vad annars?). Eftersom jag stickar avigt bättre än räta maskor stickar jag från avigsidan. Jag är vänsterhänt men stickar som en högerhänt och tycker att de aviga maskorna ligger mycket bättre i handen.
Sår här ser det ut just nu. I morse stickade jag halskanten, i mörkt garn för att få allt att hänga ihop.
Försökte fotografera den mycket rustika ullen men lyckade inte så bra.
Nu är jag riktigt i sticktagen och tänker "bara en rand till" och kom på att det släta fältet över oket skulle kunna dekoreras. Det kan bli knappar och vadmal, har en bra idé som jag vill testa. Rapport om förloppet kommer nog snart.
Är det någon mer än jag som gillar avigt?
med hej fr. Tant Kofta

12 kommentarer:

Susilull sa...

Grattis till vinsten!
Jag har en härva 2-trådigt brunt vikingagarn (3000m), om du skulle behöva mer. Det är tyvärr lite för rustikt för mej. Klarar inte riktigt så mycket "ullkänsla".
Har även en härva entrådigt brunt (6000m) om du är intresserad.

Ha en bra helg!

Anja sa...

Jeg er også venstrehendt og strikker som en høyrehendt og jeg hater vrangmasker, unngår dem så mye jeg kan :) De blir også mye løsere enn rettmaskene!

Kattis sa...

Oh det ser riktigt kul ut! Åh jag har en sån kofta som jag längtar efter att få fortsätta med! Ska bara göra klart beställningarna.. Så ska du få se sen.. :-)

sticksIDAn sa...

Snyggt! Roligt du fick en så fin vinst. Jag hade spanat in just den också, men jag vann ju inte något alls.
Jag har nu kommit till det stadiet i min stickning att jag lika gärna stickar aviga som räta under en fram-o-tillbaka stickning. Väljer däremot inte att sticka från avigan.

Mia stickar sa...

Koftan ser ut att bli fin. Jag har en vänsterhänt dotter som jag på sitt sätt lärt att sticka som en vänsterhänt men jag vet inte om det var så klokt. Har svårt att hjälpa henne eftersom jag inte kan sticka som en vänsterhänt.

Dabelin sa...

Häftig kofta! Alltid kul med vinster!

Jag stickar lika gärna räta som aviga, men jag har konstaterat att de räta går snabbare.
Jag mätte tiden det tog att sticka det räta mönster-varvet med det aviga varvet, utan mönster, och det var tydlig skillnad...
Jag trodde inte det skulle vara såå stor skillnad.

miastick sa...

Jaså, Sussilull skänker bort sin vinst hon fått av mig ;)
Helt ok, hellre att det kommer till nån som gillar det. Vilken Underbar tröja du har på g! Jag har en sirri-tröja och en jacka hemma som jag köpt därifrån, bara älskar det vackra grova. Har garn också som ska bli en sjal- endera året.

Lillemor i Hummelsta sa...

Precis som du så älskar jag avigstickning av nån anledning. Förr om åren så var det tvärsom. Tycker om dina uppifrån-å-ner, köpte mönstret för nåt år sen, men har ännu inte kommit mej för att sticka nån, väntar väl på det perfekta garnet kanske :)

Sanne sa...

Nä de aviga varven blir alltid så ojämna för mig så jag föredrar att sticka från rätsidan. Jättemysig kofta!

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Ser härligt ut:) Jag gillar färgerna, de hör på något sätt ihop med den rustika kvalitén på ullen.

NillaK sa...

Gillar INTE aviga! Gör allt jag kan för att undvika dem. Dessutom stickar jag olika hårt med aviga och räta, så jag rundstickar så mycket som går. Från rätan... :)

Garnmoster sa...

Räta eller avigt spelar ingen roll, går lika bra med bägge.
Dina knappar var såååå häftiga, hoppas du får till det med dem, det kommer att göra susen =)