torsdag 28 april 2011

Så här går det till x 2

Livet i holken har ändrats under sista dagarna. I måndags gjorde blåmesen en grop längst in. Man skulle kunna kalla det för "magmetoden" när hon formar hålet. Se hur rund baken är när hon sitter i hålet och tittar ut.


Igår eftermiddag var det tomt men när det började närma sig skymning kom fågeln tillbaka och visst är det väl så att hon lägger ägg? Det verkar som det underlättar att pirra lite med stjärten.


Imorse var det tomt i holken när vi slog på webkameran. Med andan i halsen (för vi vill ju inte skrämmas eller störa) lyfte vi på holkens tak och tittade. 4 pyttesmå ägg!

Nu är hon igång igen, jag tar mig en titt då och då genom webkameran när jag sitter och bloggar. Hon snurrar runt lite och viftar på rumpan, så det blir nog ett par ägg till ikväll. Jag tror det är så att fågeln börjar ruva först när alla ägg är lagda.


Med hej fr. Tant Kofta

11 kommentarer:

Bettan sa...

Vad roligt att få se hur familjen ev kommer att växa. Hoppas att det går bra hela vägen...tittar in lite då och då för att se hur det ser ut. Kram sytanten

Gärdet sa...

Otroligt roligt att se! Helt underbart!

Saras pyssel sa...

Åh, så spännande! Tack för att du delar med dig!

Sunna sa...

Vi har familjeträff framför skärmen när dina inlägg kommer om fågelhuset och planerna är stora med en egen web, underbar ide

4U2! sa...

Åh, så skulle jag också vilja se "mina" fåglar!

Torprosen sa...

Åhh, vad kul Lotta...jättespännande..Kram från en ledig Torpros

johanna sa...

Åh så spännande. Vi hade en gång en duva som växte upp just utanför vårt lunchrumsfönster och blev hela avdelningens lilla IT-duva. Det är oerhört spännande att de de växa upp :-)

monicas frizon sa...

Mysigt att få vara med i holken :)

Christina sa...

Undrar hur många ägg hon kommer att lägga???? Spännande värre :)

AnJa sa...

Åh vad roligt att kunna följa dem utan att störa! En sån skulle jag åxå vilja ha :-)

Annika sa...

Jättekul att se!