söndag 15 maj 2011

Om att randa så det ser ut som en slump men iordning ändå.

Den här koftan som är så rolig att sticka! Jag har kommit in i "bara en rand" till syndromet och då går det framåt. Igår när jag hade öppen koffert (som är väldigt roligt att ha) berättade jag lite om koftan och då sa någon av de trevliga gästerna att det där är ju rena matematiken. Och det är det, en stram uppdelning av färgerna som har som mål att ge ett harmoniskt och balanserat resultat.
Jag återkommer och berättar mera sen. Idag har det regnat och varit grått och därför har sockgarnerna blivit mer mättade i tonen, när jag färgade lite nytt eftersom lagret minskade en del igår. Brunt, mörk turkos, lila och oliv. Jag har också färgat mättat violblått som skall bli ränder i en barnkofta som jag planerar att sticka i sockgarn. Perfekt till glada lekbarn eftersom garnet går att köra i maskin.
Med hej till alla från Koftan.
ps. I bakgrunden ser ni en kudde med mitt favoritmönster just nu Oomph av Viola Gråsten ds.

10 kommentarer:

Mia stickar sa...

Randningen på den där koftan är bara så fin!

missen sa...

Fin randning, skulle passa mig som är mattelärare/Marie

Myggan sa...

Tack för att du håller kofferten öppen. Nu sitter jag här med mina nystade härvor och försöker bestämma mig för vilket nystan jag ska börja med. Kan kanske starta lite med alla tre? =)
/Anna

frisky frog sa...

Ha ha, tänkte precis skriva en kommentar, men någon som kommer från samma ägg som jag hann visst före. =) Vi säger och tänker ofta samma sak... Tack för en mycket trevlig lördagförmiddag. Det var mycket mysigt att få "rota" i dina koffertar och sitta och njuta av utsökta bullar i växthuset. Hälsa bakerskan.
/Carin

Anonym sa...

Jag, som bara håller till lite i utkanten av den stora stickvärlden, måste ställa en fråga. Vad är "sockgarn"? Nyloninblandning? Speciell ull? Speciell spinning?

Sunna sa...

den koftan blir underbar men hur gör du med alla färgbyten, tovar du ihop skarvarna eller sitter du och fäster varenda tråd i färgbytena?

PetraO sa...

Underbart fin! Jag hoppas jag kan komma förbi någon dag när kofferten är öppen - dina garner är underbara!

Anonym sa...

GRATTIS till vinsten för vantarna i Sticka meras tävling! Jag röstade på dina fina vantar och nu ska jag se till att skriva ut mönstret och sticka mig ett par fina tomtebovantar!
Hälsningar
Kati

Anna sa...

Grattis till vinsten i vanttävlingen och tack för i lördags. Att du nu färgat sockgarn i oliv och lila låter lockande. Må väl!

frisky frog sa...

Grattis till vinsten! Dina vantar var superfina. =)
/Carin