söndag 5 juni 2011

Till skuggans lov..

Jag är ingen solfantast, av solen blir jag yr och bränd, skuggan är bäst.Så bästa platsen varma dagar är bersån (som är ett träddäck vi byggt i en sluttning) Nertill är det lite sankt och där trivs korgpilarna perfekt.
I år är de inte nedklippta helt, de får växa ett år till och då blir de enorma. Pilar är hur lättodlade som helst. Ta en kvist och stick ner den i jord (gärna lite fuktig) och vips har du en pilbuske som producerar fina spön till allt möjligt.
När det blåser kan man tro att det är bambu, de vajar så vackert. Minns ni pilkojan så här fin är den nu.
Med hej fr. Koftan
ps. Imorgon öppnas webbkofferten lite mot kvällen. Då kan du hitta sjalgarner, sockgarner och fint garn som kan blir en basker. ds.

7 kommentarer:

Sanna T Sköld sa...

Jag förstår precis. Skuggan är min bästa plats också. Ser härligt ut i bersån. Själv har jag en härlig altan med tak på.

Inga sa...

Skuggan är bäst. Jag sitter på verandan i min hängstol.

Anonym sa...

Jag har blivit ett med skuggan, får inte sola pga medicineringen, den som gör att njuren stannar kvar i min kropp.
Härligt ställe du ni har ordnat bland pilträden.

Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

Iréne JB sa...

Sällar mej till dem som gillar skuggan! Bäst av allt är skuggan under träd. En skugga med lite inslag av sol. Fast solen är inte så dum den heller i små doser :)

Carina sa...

Får jag också vara med i gänget? Jag är ingen solälskare om det inte är höst eller vintersol. För då blir det händå inte så äckligt varmt. Men jag vet att hösten kommer så jag står ut.

Lena sa...

Vad fint du har ordnat i den sköna skuggan! Här har varit så varmt idag. Jag gick en kvällspromenad vid halv elva på kvällen, då var det så gott!

Maritas Maskor sa...

Vilket perfekt ställe att sitta och sticka och lyssna på radion på! Jag vill också ha ett sånt ...
Låter kul det där med pilen. Det skulle jag också vilja prova. Köper man åsna på plantskola tro, när man inte känner någon som har?
Jag önskar dig en riktigt härlig nationaldag!