onsdag 30 november 2011

Vilken färg skall jag ta?

Jag är inget för hösten, grått och mörkt och fuktigt, fy sjutton. När jag satt och ömkade mig för några veckor sedan frågade en inre röst. "Visst vill du väl ha en ny kamera nu när du snart skall bli mormor, en liten, nätt och snabb" Jag svarade JA direkt och efter en vecka kom den. Liten och nätt, bilderna blir så bra, helt perfekt!
Eftersom jag är en nörd vad det gäller material beställde jag ingen syntetväska till kameran. Stickade en i ull istället och tvättade den ett par gånger ihop med vanliga tvätten i 40 grader.
Så här såg den ut innan tvätt, har använt ett "stadigt" garn med inslag av ryaull ifrån Wålstedts 3/2 och stickat allt runt och utåt (förutom locket som jag startade som en remsa) med lång rundsticka 4,5. Började i botten på objektivet med 4 m och gjorde ÖH+V ökning vart annat varv i varje hörn. Fodralet är rätstickat för att växa även i tjocklek, så att den skyddar kameran bra.
När jag tittar på maskinvalkade grejer i bloggarna så har jag sett att man stickar en stor oformad påse och sen kommer det ut en mindre men oformad påse efter tvätten och en del blir inte helt nöjda. Jag tror det är viktigt att tänka på att tvättmaskinen inte gör något mer en krymper så rätta formen måste finnas ifrån början (se andra bilden). På den här bilden är fodralet tvättat en gång och lite för stort så jag beslöt att köra den en gång till.
Locket är lite buckligt på grund av att jag gjorde för få minskningar i övergången när jag bytte riktning i sticket, men det kan jag fixa till i monteringen. Nu skall fodralet färgas, därefter fodras, monteras med dragkedja och få en rem. Men vilken färg skall jag ta? Just nu är jag mest inne på "mörkmossa" eller "purpurröd", men jag får också "Flintstone" känslor av fodralet, kanske för det knubbiga utseendet?
med hej fr. Tant Kofta
Ps. Tack till alla för lyckönskningarna för att jag blivit mormor, det gläder mig oerhört! ds.

10 kommentarer:

Susilull sa...

Så ulligt och gulligt din nya kamera får det! Blev lite orolig först, det lär bli ullfibrer på linsen - men du skall ju fodra den! Kommer att bli görfin. Och färg... varför inte både mörkgrön och kanske lite mörkt vinrött.

Medea sa...

Vilket fint fodral.
Stort grattis till den lilla barnbarnsbebisen som heter som min man och min änglabror.
Gulligt namn på en liten bebis. =)

Monica sa...

Den kameran kommer att ta många fina bilder, varmt o skönt får den också, nu i vinter.
Mysigt.

Tinas Garn sa...

Jag ska oxå börja släpp efter för min inre röst..........

Mia stickar sa...

Jag virkade fodralet till min (lilla) kamera i beige och med svarta asgamar på! Det blev faktiskt fint! tror säkert du kommer på nåt kul med färg och lite knappar att pimpa med! Så kul med ny kamera när du har lille Sven att fota!

Anelma handarbetar sa...

Purpurröd låter som en spännade färg på kamerafodralet.

Kram Birgit

Anna sa...

Purpurröd men varför inte pimpa det som sagt! Prickar?!

Sunna sa...

klart en mormor måste ha en ny kamera, blir det ett så läckert fodral också så är ju saken biff

Anonym sa...

Purpurfärgad låter så vackert, blir säkert jättefint, Lena

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

Får genast tvångstankar till att också sticka kamerafodral. Ser toppen ut!