söndag 18 december 2011

Kors i taket, jag syr!

Inte sen mammas gamla fina gröna Huskvarna skenade (i högsta fart) och till slut tog eld har jag varit road av att sy. Min nya billiga maskin och jag är inte vänner, jag tycker det hackar och det blir aldrig riktigt bra. Men jag har ändå köpt lite fina tyger då och då och tänkt att snart skall jag sy väskor för småsaker. I fredags skred jag till verket. Nånstans längst bak i huvudet kom jag ihåg hur man vändsyr och gör invikta hörn. Är imponerad över mig själv, att jag kom ihåg. Här är ett par av de jag sydde och det skall bli fler.
Från vänster ett tyg av Gocken Jobs köpt tillsammans med min minsta syster (vi delade på 20 cm) I mitten ett pricktyg med ett stort och tygmärke köpt på en resa till Kinna tillsammans med min mellan syrra. Allt har legat och mognat i minst 10år.
Dragkedjorna är ur en reakorg och fodren är rea eller loppis. Nu är jag faktiskt igång och skall sy ett par till. En stor med rosor till Viola och några små med Pettsonfigurer till Svens småsaker.
med hej fr. Tant Kofta

12 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Ha, ha, ha, kul det där med symaskinen!!
Jag tror du överdriver jag... dina väskor kunde inte vara finare! Blir det julklappar måntro...?

Sunna sa...

finfina ju, det är klart du kan

Susanna sa...

Söta små väskor! Jag har en 11 år gammal HQ till salu billigt. Om jag kan skiljas från den, den är så fin, chockrosa - matchar min syrumstapet perfekt!
/Strömming

Monica sa...

Snygga!!!!
Hmmm....det där med tyg som inhandlades för ett antal år sen.....av någon underlig anledning känns det bekant.
Kanske dags att botanisera och köra igång......

Kattis sa...

Mycket fint, som allt du gör! :)Man kan aldrig få för mycket av vare sig småförvaring eller vackra tygsnuttar. (Säger hon som har en mycket stor och ansenlig samling av just sådana saker...)

violykke sa...

de er super skønne, virkelig flotte.

fale artut sa...

Sy är roligt och Du kan nog det Du vill och behöver! God Jul!

Lena sa...

Heja heja!!

Call design sa...

och fint blir det, roligt att kunna använda sig av tyg från gömmorna.

Och ett STORT GRATTIS till lilla underbara barnbarnet. Så söt!
Många goa hälsningar

NillaK sa...

Haha, jag har också råkat ut för en skenande symaskin. Svärmors gamla maskin från 50-talet satte gasen i botten när jag satt och sydde på den. Jag hann rycka sladden innan det blev någon eld dock. Det visade sig vara någon manick i pedalen som gett upp, hade känt att det blev allt varmare om foten strax innan den satte fart... Lite paff blir man allt, särskilt om det tar eld!

Majstess sa...

Så fina!!!!

Annika sa...

Oh, så fina!