fredag 6 april 2012

Sticka i smör och färga garn som en moped

Nu är det koftor som gäller, stickar en supersnabb kofta steg för steg och fotar efterhand inför Steneby demonstrationskoftan är turkosgrå.
 Samtidigt stickar jag i "smör" dvs en lyxig 50% alpacka 50%värmlandsfår i natursvart. Tjockt och tvåtrådigt, mjukt och fylligt. Både matt och blankt på samma gång. Jag tycker mosstickningens pärlor blir så vackra. garnet har jag köpt av Fale Artut.
 En demonstrationskofta måste vara ljus så maskor och tekniska lösningar blir synliga. Jag är ingen pastellfantast och funderade länge vilken färg det skull bli. I somras var vi på en trevlig liten tur till Jönköping, där besökte vi Husqvarna fabriksmuseum (jag har en jägare i huset) och där finns mycket fint att se. Bland annat moppar och de från 1950 talet hade en så fin turkos färg. Den försökte jag fånga i garnet, under färgningen tyckte jag den blev för turkos och hällde i en skvätt gult för att knäcka klangen och det skulle jag inte gjort, men garnet blev rätt ok ändå. Garnet är från Hjelholts ullspinneri och kallas håndverksgarn också det tvåtrådigt och i min smak.
 När jag fotar får jag alltid sällskap av Kerstin, ofta blir det en luddig fläck av en svans uppe i linsen men ibland blir det bra.
Nu är Kerstin snart 5 månader, hon är född det magiska dagen 11.11.11. Fortfarande är hon så liten och nätt, men pigg och i farten "som ett torrt skinn" far hon runt.
Med hej och Glad Påsk från Tant Kofta

10 kommentarer:

Sunna sa...

jag plockar bland mina garner och är så himla koftsugen, när jag såg dina bilder tänkte jag genast en randning av gråsvart och turkos skulle passa mig så tack för tipset

sinneskatten sa...

Glad Påsk och en önskan om att vädret ska få för sig att ändra sig kanske man kan tänka sig.
Jösses så söt hon är din lilla Kerstin.

Mia stickar sa...

Glad Påsk! Hon är så söt er Kerstin!

Call design sa...

Glad Påsk till dig med!

Anonym sa...

Det hade varit roligt att åka på Stickkurs till Dals Långed, men jag kommer till dig i juni :))

Tatiana sa...

Glad Påsk!

Susilull sa...

Lilla Kerstin är för söt!!

Glad Påsk på dej!

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

tycker både två har riktigt läckra färger, och se så fina de är tillsammans!

Blåbærlina sa...

fine koftar og søt Kerstin!
Kjenner til det med å fotografere med katt, de vil alltid være midt i sentrum av alt!
turkisfargen er underbar! :O)

Karinas inspiration sa...

Gillar den turkos färgen på koftan:)) Blir alltid sugen på att sticka när jag tittar in på din blogg!
Visst är det härligt med katter som alltid vill vara med när man fotar, har också många bilder med min Mitzi med i ett hörn!