söndag 24 juni 2012

Provstickning med possum

Midsommarhelgen har varit lugn och trivsam. Familjen, god mat och provstickning är det tre ingredienserna, en lagom mix efter en intensiv vår. 
 Här en liten spets som skall bli en "Hit och Dit" mössa. Testar alltid flera kvalitéer för att hitta olika uttryck. Längst ner slätt merceriserat bomullsgarn i mitten ecomerino/possum och överst en stilig slät mohair med fantastisk glans.
Efter lång och trägen väntan har nu possumgarnet ifrån Nya Zealand kommit. Försöker fånga auran som de spretiga och mycket mjuka possumhåren ger. Det är mycket snyggare i verkligheten.
Med hej fr. Tant Kofta

7 kommentarer:

knitbyme sa...

Vackert!

Efwa - Medea sa...

Spännande. Jag fick possumgarn när dottern varit på nya zealand. har bara inte hunnit provsticka det än men det känns ljuvligt mjukt.

Cecilia sa...

Intressant med nya sorters "ull". Jag har en halsduk i opussum och undrar hela tiden hur de får ullen, kan man ha dem tama och klippa dem? Mjukt är det i alla fall, och varmt!

Tatiana sa...

Spännande. Aldrig stickade jag med sånt sort garn.

Stina sa...

Tack för din fina beskrivning hur man gör sina egna påsar av papper! Vi gjorde påsar idag till sonens fiskdamm i morgon.

fale artut sa...

Tack för den sötaste kommentaren! Stor kram!

Kristina sa...

Hej! Vart hittar du mönster på stickade spetsar? Jag har letat och letat men hittar inga. Tack för en inspirerande blogg!