söndag 29 juli 2012

Loppisfynd och nyss sydda väskor

Kungälvs fina loppis har sommaröppet i år. Det är ett gäng sommarjobbare som ordnar med det hela och det är lika trevligt, fint och fyndvänligt som alltid.
 Tråkigt nog har jag tappat lite av mitt loppis sting, skåp och förråd är fulla och jag hittar sällan något jag behöver eller vill ha. Men ett gäng dragkedjor för 5 kronor styck fick följa med hem, de skall bli småväskor.
 Är ju ingen sömnadsexpert, tycker det går för sakta att sy och så tuggar symaskinen och så blir det snett. Men en modell har jag lärt mig och den kör jag med nu ett tag. Småväskor är så bra, de hjälper mig att sortera i en ibland ganska rörig tillvaro. Här är senaste skörden, en ljusblå hej väska till sticktillbehör (tyg "what a world"från fabricshack) bakom den en lila kattväska (tyg fr. Etsy en japansk butik kawaii meow) och till sist mitt absoluta favorittyg "Oomph" av Viola Gråsten!
 Två småväskor som Sven skall få. Sydda av gamla tyger ur gömmorna med tygmäsken jag köpt av Bibbi.
 Ett fynd till gjorde jag på loppisen. Den här praktboken som nu fått några år på nacken och som jag stått och suktat över i bokhandeln många gånger. Då för dyr och lite onödig
Nu 45 kronor och underbar! På bilden vilar en man på en upplag med bomull i säckar.
Med hej fr. Tant Kofta

4 kommentarer:

Sanne sa...

Jättefina små väskor! Och praktiska.
Boken har helt fantastiska bilder som man kan titta på hur många gånger som helst, älskar den.

Anonym sa...

Älskar Oomph! Och "Jorden sedd från himlen".

Call design sa...

Fina väskor!

L8 sa...

Fina små väskor. Skulle gärna gå en sykurs och lära mig att sy egna:) Och boken är underbar. Har också tyckt den varit för dyr, men fick den då min svärmor dog. Hon visste att jag tyckte om den:)