fredag 3 augusti 2012

Färgeriet

Nu är jag igång och färgar, det är öppen koffert i morgon och då skall det finnas lite nytt. Här hänger första färgningen som jag gjort i min nya färgspis. Det är Filisilk och Bluefaced leicester till sjalar och så sockgarn. 
 Många har frågat mig var jag håller till när jag färgar och nu är det dags att visa upp det nu när det nästan är färdigrenoverat, så här ser färgeriet (tvättstugan) ut. Enkelt och praktiskt, rostfri bänk, lång hylla till färglösningar och småkärl. Plats för min fina färgmaskin under bänken när den vilar, färgdagar står den utrullad.
 Igår började jag "ugnsbaka" i lite större kärl; gastroformar.
 Förut bakade jag två härvor i tagen, nu blir det fyra. Bra om det skall räcka till en kofta. På bilden ser ni en blåbärsfärgning. Det slog mig att blåbärsblad är ljusa, det förstärker bärets mörka färg.
 När det är laddat är det "skjuss in i ugnen". Först planerade jag en storköks ugn och var på vippen att köpa en men det blev stopp pga. en för smal dörr i vår källare. Det fick bli en begagnad blocket spis istället. En riktigt fynd, dubbla ugnar, nedre ugnen med varmluft och timer. 3 år gammal med en saknad knopp och ett lagat ugnshandtag kostade den en tusing.
När jag färgar har jag ofta sällskap av Kerstin som då får en ligghörna bland färgböcker och garnsäckar.
Välkommen i morgon mellan 10 och 14 på öppen koffert och har du lust att gå kurs mellan 14 och 17 så finns det plats. 
Med hej fr. Tant Kofta

13 kommentarer:

fale artut sa...

Du är för härlig! En SPIS i tvättstugan! Helt genialiskt! i mon lilla tvättskrubb får man ha en annan teknik! Härligt, Tant Kofta! Och idag skall Fale-Koftan ut på nya äventyr!

Anonym sa...

Vilken underbar färgverkstad du har! Önskar mig ett större hus.

Gunnel sa...

Så inspirerad jag blir av att titta in i din färgverkstad. Jag får försöka övertala min man om att ändra om lite i tvättstugan.

Kerstin sa...

Hmm låter kul med öppen koffert men vi andra som inte har vägarna förbi när öppnar dudin andra koffert?

Maria B sa...

Ett liknande rum har jag på önskelistan. Kreativt och praktiskt. Hoppas tomten är lika snäll som jag i år :)

miastick sa...

Åh vad kul med kurs- har du det 1/9 också?

frisky frog sa...

Något att sätta upp på önskelistan - en färgstudio. =)
Önskar att jag kunde vara hos dig idag, men annat står på att-göra-listan.
/kram

Heimlaga sa...

Så härligt det ser ut!

Knitbyme sa...

Maken hälsar till Kerstin! De blev ju kompisar.

Maria i Falkenberg sa...

Så kul att äntligen ha fått uppleva kofferten i verkligheten! Nu får vi hoppas att det underbara garnet snart blir projekt.

Susilull sa...

Det var jättekul att träffa dej igen och få gräva i dina härliga koffertar, fika i ditt fina växthus och träffa söta Doris i verkligheten!!

Myggan sa...

Ett färgrum måste ju vara precis lika viktigt för dig som mitt syrum är för mig. Arbetet blir ju enklare och roligare när man ordnat till sin arbetsplats. Och vad mysigt med lite sällskap i arbetet. Jag har en liten Kajsa som följer med mig överallt. Helst i knät.
/Anna

Heike kraeuterlein sa...

hej,
det är en underbar färgverkstad och fina färger