tisdag 18 september 2012

Hur fotograferar man en basker bäst?

Är nu i den absoluta slutspurten av sammanställning och redigering av "Hit och dit" häftet.
Många olika mössor blir det, vill få med mycket som inspiration. Men hur fotar man baskrar så de ser inbjudande ut? Att klämma fast dem på snöre med klädnypa ser bara hängigt ut
 Med lite vadd inuti blir de som flygande tefat.
Minns ni det här garnet, det blev en basker till slut. Trista och gråa dagar ska jag ha den på och tänka att  bär en blomsteräng på knoppen.
Glöm inte bort lotteriet! HÄR
med hej fr. Tant Kofta

7 kommentarer:

kråkspark sa...

Å vad jag gillar just baskrar! Har alltid haft någon " på gång ". Jag tycker att kombinationen av foton gav en bra bild på dem!

Mia stickar sa...

Med alla tre bilderna blev det mycket inbjudande! Visst stickade du en kofta i det där gröna ganet?

knitnetty sa...

Jag tycker bildena ser fina ut ;)
Men jag kan ju tala om hur jag gör: jag rullar ihop tidningspapper och snurrar det som en stor kanelbulle som jag fyller mössan med. Och så tar jag lite till där jag viker til en remsa som samlas ihop till en cirkel - lika stor som omkretsen på brämmen/kanten. Den ska liksom stadga kanten. Så sätter jag hela härligheten på en stor ljusstake eller en flaska eller något. Ta gärna en titt på det här.

YoKo - Liten Anna sa...

jag är oxå hooked on baskrar...kan inte sluta göra dem! jag tycker nog att de fotas bäst på huvudet eller på en boll eller ngt så att man kan förstå vad de är för ngt

Linda sa...

Jag har köpt såna där frigolithuvuden i olika storlekar, de är jättebra utom när jag stickat i vitt eller natur. Skulle haft svarta också!

Knitbyme sa...

Tom jag som inte är ett fan av huvudbonader blir sugen pga dina bilder!

MJsson sa...

Finfina grejer ^^ ser fram emot boken...