fredag 25 januari 2013

Ny symaskin....

Jag köpte en ny symaskin till mig själv i julklapp. Sen min gamla gröna Husqvarna föll i sken har jag inte gillat att sy. Det här maskinen känns rubust och verkar fungera bra, vi kommer att bli goda vänner. Har hittills bara sytt några små väskor och ett kuddfodral men det blir mer.
 När jag köpte maskinen läste jag om ett erbjudande, fick man med tråd för femhundra kronor som bonus och jag tänkte att "oj vad bra".
Blev sen lite häpen när maskinen kom. Den lilla asken till höger är sytråden värd 500:-. Till vänster ligger 10 stora rullar som jag köpt av min syster Bibbi som driver Bibbis textil sen många år tillbaka. De rullarna kostade 100 kronor. Från symaskinsfirman fick jag 3200m värde femhundra, om man köper tråd från Bibbi får man 50 rullar a 1000m = 50 000m för samma summa. Det är några meters skillnad!
Med hej fr. Tant Kofta.
Ps. I morgon blir det tävling med fina priser "Vad skall sjalen heta?"

15 kommentarer:

fale artut sa...

Bibbi är BÄST! Visst är det märkligt hur försäljare kan få det att låta så fantastiskt bra? Det var ett bra beslut med en bra symaskin till Dig själv. Det är du värd!

Medea sa...

Går i symaskinsfunderingar jag också. Jag behöver en till men kan inte bestämma mig för vilken jag ska ha. Just nu står det mellan mekanisk eller elektronisk. Efter att i 30 år varit supernöjd med min Bernina är det svårt att köpa en ny, jag kan ju inte veta om den är lika bra.

Miranne sa...

Gratulera med ny symaskin!

Sytråd og sytråd kan jo vere to vidt forskjellige ting. Dårleg, billig bomullstråd spunne av korte fibrar kan legge igjen rusk i maskinen din på plassar der du ikkje får gjort rein - men det veit du sikkert frå før :o)

Helena Åhman sa...

Den skillnaden i pris har jag också upptäckt. Jag hittade Bibbis sida via din. Nu har jag handlat flera gånger från henne. Hon är dessutom supersnabb att leverera.

Löpmaskan sa...

Precis en sån har jag tänkt köpa. Min gamla symaskin har gjort att jag tappat lusten att sy, så det behövs något radikalt för att bli färdig med alla projekten! Och för att få sy nytt förstås ;-)

Britt-Inger sa...


Grattis till ny symaskin
Det finns så många olika kvaliteter på tråd. Och jag försöker alltid köper bra kvalitet, för vis av erfarenhet vill jag inte sy med tråd som luddar av sig.
Jag tror på att man får vad man betalar för. Men jag håller med dig, jag hade också känt mig lurad om jag fått tråd som jag inte valt själv

Anonym sa...

Utan att göra alltför mycket reklam, vilken bokstav börjar symaskinsmärket med :) Min gamla trotjänare Husqvarna har börja uppföra sig väääldigt konstigt. Köpte den på -70talet och då var den begagnad. Men oj, så mycke´kul vi haft tillsammans :)

Bibbi sa...

Hej syster. Tack för "goa" ord <3

Ser ut som du köpt en Janome Easy jeans. Den har funnits i många år.
Det säger en del.

Den köpte vi till Lina i studentpresent.

Du kan tom sy kapell på den.

En icke officiell lista
"Den bästa symaskiner som tillverkats" rankar så här.

1. Huskvarna 2000 (farmors maskin från 70-talet)

2 Huskvarna atomatic (din/mammas gamla gröna från 50-talet)

3 Janome Easy jeans från början av 2000 och nu

Gott val med andra ord!!


frisky frog sa...

När den gamla bara vill dö måste man ju ersätta den, hur sorgligt det än är. =) Typiskt det där med tråden.
/kram

Froding sa...

Gillar Bernina men har även två HQ-maskiner. Janome har jag aldrig testat men hört mycket bra om. Sytråd är precis vad man betalar för, jag använder den billiga till mindre nogräknade saker om gardiner mm men till finare plagg använder jag kvalitetstråd. Allt ludd som blir med billig tråd förekommer inte på Mertz eller Gutermann. Förr tjänade jag in hela resan till Borås för tyginköp genom att köpa Dortak, så den har funnits i huset länge!!

Maritas Maskor sa...

Gud vad rolig du är! " Föll i sken"! Jag skrattar högt och kan se det framför mig!
Tur att du köpte en annan :)
Kram Marita

MalinSj sa...

Tänk att man skall alltid känna sig lite lurad när de ger ett erbjudande. Har varit med om nåt liknande när det gällde band. Gick nästan inte att använda banden för de var förkorta och många fula färger. Ha en bra lördagkväll. //MalinSj

MerryBella sa...

Jag jobbar som sömmerska, och efter ett inbrott i butiken där jag hyr in mig blev min Pfaff för 10 000 spänn, som jag för övrigt aldrig var nöjd med, stulen. Nu har jag en Janome Easy Jeans och jag ÄLSKAR den!!! Den syr i allt och jag kan lita på den till 100%. Bra val!

Suss sa...

Köpte garn av dig på Syfestivalen idag, jättefint! Ska bli en sjal till min svärmor. Men vad roligt att du och Bibbi är systrar, Bibbis är ju bäst! Köper alla mina sybehör hos henne.

Ullis sa...

Hej! Sent svar på ditt inlägg, men ändå... Blir lite nyfiken på din gamla maskin. Du skriver att den föll i sken, betyder det att den sydde av sig själv när du satte i strömmen?
I så fall är det ett motstånd som har gått sönder i pedalen! Det är jättelätt att laga och delarna kostar inte många kronor :)
Så om du inte har gjort dig av med din fina gamla gröna, ge den en chans till! Håller med din systers inofficiella lista över de bästa maskinerna, fast jag skulle nog sätta dom gröna överst :)
Själv har jag en Husqvarna Designer SE brodermaskin, men jag har kvar min farmors gamla gröna maskin ändå, den syr så himla snyggt!
Grattis till nya maskinen förresten, Janome är bra maskiner det också!
Tack för trevlig läsning i din blogg som jag nyss hittat!
Kram Ullis