lördag 21 september 2013

Nya färgäventyr...

Under de senaste dagarna har jag lärt mig mycket om att färga, inte hur jag skall färga utan hur jag tänker när jag färgar. Som jag skrivit förut delar jag in färgning av garn i flera delar. Teknik, kunskap och känsla.
 Det jag erfarit är att mitt sätt att se, känna och tänka om något påverkar mina färger. I den pepitarutiga kofferten ligger nyfärgad silkemerino i toner jag gjort lite dämpade, vintageinspirerade. Garn som skall användas till Maria Olssons nya sjal "Bows and Arrows"
 Här är några fler nyanser, ännu ej torra och därför lite starka. Väskan med garn och den fina sjalen finns med på Syfestivalen nästa helg.
 Ett annat tänk är regnbågar. Att googla om regnbågar och bestämma sig för vilka toner som jag skall ha med i min regnbåge och sen få dem så som jag vill ha dem.
 Som ett exempel kan jag berätta att få en gul i samma styrka som blått behöver jag dubbelt så mycket färgstoff och för att få rosarött går det åt en tredjedel mindre än till den blå . Och dengröna skapade jag inte av gult och blått utan med något annat som jag behåller för mig själv eftersom jag tycker den blev lyckad . Att färga är ett äventyr och jag gläds åt att jag får syn på mer och mer och skapar fler och fler nyanser.
Så stickar jag också en liten himmelsblå kofta med regnbågsok i uppifrån och ner metod.
Med hej fr. Tant Kofta.
ps. På måndag fortsätter äventyret, då skall jag färga garn till den "knubbiga jonglören" som Eddie designat och då kommer färgen att flöda, för då är det cirkus.

9 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Du är så fantastiskt duktig på att färga!
Jag ser verkligen fram emot att se hela härligheten och dig till helgen :-)

Bettan sa...

Kommer du till älvsjö oxå? Dina flerfärgsförpacknningar är kanonhäftiga, så fina färger.
Kram sytanten

Helga sa...

Åh vad fin liten kofta!

Emma sa...

Regnbågskoftan är ljuvlig! Likaså de mer dämpade färgerna, och det där med att de ska användas till Bows and Arrows väckte mitt intresse - kommer man kunna köpa både garn och mönster tillsammans? Det ser ut som det kan bli ett perfekt "giftermål". :)

Anonym sa...

Om du gör färdiga paket med regnbågsgarn och mönster, skulle du vilja lägga ut det på nätet ?
Skulle gärna handla av dig, men tror inte du kommer på Syfestival i Malmö :0)
/Åsa i Svedala

Manduzana stickar sa...

Alltså, jag blir så imponerad av hur bra du är med färg!

Msj sa...

Kan man köpa garnpåsarna med regnbågsgarn måntro?

Calla sa...

Undrar också om man kan köpa regnbågspåsarna online nånstans?

Maria sa...

Jag undrar var du köper ditt garn ifrån?