fredag 20 mars 2009

MotSOLsbasker i alpacka och silketweed

Nu är den röda baskern färdig. Den har fått en liten virkad stropp och pressats under fuktig duk med ullvärme på stykjärnet för att få bra fason.
Beskrivningen hittar du här. Jag har använt 2 trådar alpacka och en tråd drops silketweed till baskern och åtgången är ca 85 gram Viola ställde upp som modell och även den här baskern har varit med till skolan = godkänd.
(Det är bomull i själen för en mossig morsa.) I bakgrunden ser du min stolthet, en spaljerad citron som jag köpte av en frukthandlare till ett rövarpris. Då hade alla löv trillat av och den såg erbarmlig ut. Men hemma hos mig växte de ut igen och bjöd på en fantastisk blomning. Nu är den nyligen uppflyttad från källaren och ska gödlas upp och då kommer den att se lite gladare ut än den gör just nu.
Ha en bra fredagkväll hälsar Koftan

4 kommentarer:

fale artut sa...

Vilken underbar färg och underbar fotomodell! Hon får väl något fint för att hon ställer upp? Helt Kalas!

Kristina sa...

Hon är jättefin i baskern!
När det gäller blommorna ser jag fram emot att få komma till ditt växthus. Det gör inget att det dröjer, det gör längtan ännu större!
Trevlig helg!/Kristina

Anna sa...

Vilken härlig färg! :)

Rosenvante sa...

Härlig färg och den klär dottern väldigt bra, förstår att hón var stolt över sin mamma och bar den i skolan. (håller helt med, det är bomull för själen när barnen vill ha det man gör)