fredag 22 maj 2009

Stickstämma och Ojdå tröja

Just nu är jag mycket nöjd över mig själv och min karaktär. Har äntligen stickat färdigt tröjan med arbetsnamn "Ojdå". Den har varit lite småtrist att sticka så som slätstickning kan vara. Men nu är den klar och monterad, fuktad och ligger på tork.
När den torkat ska den dekoreras med bokstäver: Oj då. För mig är "oj då" lite av en filosofisk inställning till tillvaron. Allt blir inte perfekt, istället för att gråta blod är "oj då" ett bra förhållningssätt som står för att nästa gång går allt mycket bättre.Här är tröjan på lite närmare håll. Garnet är fyndat på rea hos Hannas garn, det var ett flammigt garn i milda terracotta toner som jag färgat på så det ska likna falu rödfärg. Är särskilt nöjd med raglanminskningen, Minskningen ligger 4 maskor in i stycket och efter minskningen följer 2 maskor mosstickning och två släta maskor. Nederkant och ärmar har också rader av 2 maskor mosstickning istället för resår, tyvärr rullar det sig lite nertill men jag kanske kan fixa det med lite pressning. Halskanten är stickad som en remsa och påsydd i efterhand, den berättar jag mer om då tröjan torkat, är färdig och jag visar den på modell.
Är det någon av er som ska till Växjö på stickstämma? Jag ska åka och det ska roligt, bla. blir det vävstickning, Vintage stickning med Birgitta Forslund och Bårder spetsar och volanger med Brittmarie Kristoffersson.
Hej fr. Koftan.

7 kommentarer:

Kristina sa...

Oj, oj vad snygg den är. Raglanmaskorna är helt underbara!
Det där med stickstämma låter lockande. Britt-Marie Kristofferson är lite av en ikon för mig!

Rosenvante sa...

Så snyggt med de där raglanmaskorna och riktigt piffigt med de där mosstickade i ärmen i stället för resår. Hoppas du får till den där kanten som rullar sig.

Pernilla sa...

Ett bra motto tycker jag. Man borde inte ta allting så allvarligt. Tröjan är väldigt fin. Ska bli kul att se den helt färdig.

fale artut sa...

Fin tröja, färgen är härlig!
Detaljerna fina!
"Oj Då", kloka ord!
Det mesta brukar ordna sig!

Spurven sa...

Du har en koselig blogg, tant kofta!
Du finner noe til deg i bloggen min:-)

mc-chick sa...

oj då verkar vara en bra inställning till livet! Det ska jag komma ihåg nästa gång det tokar till sig för mig. Och jag ska oxå på stickstämman!! Det ska bli såå roligt!! :-D

Pia Johansson sa...

Bra inställning att sprida! Jag är kär i kombinationen boksav-stickning!