lördag 1 augusti 2009

Stickstämma. Vintagestickning

Det är inte blygsel som gör att mina kurskamrater vänder ryggen till då jag ska fotografera.Det är de här gamla sticktidningarna som lockar och som vi hämtar inspiration ifrån. Birgitta Forslund är vår ledare, hon har skrivit boken Vintage stickning på Svenska. Vi hittade många vackra och samtidigt enkla mönster att provsticka.
Kopiatorn gick varm och vi jobbade hårt för att hinna prova så mycket som möjligt. Nu har jag massor av kul idéer med mig hem.
Våra dagar på stämman är fullproppade, intressant och roligt hela tiden. Idag skall jag få lära mer om vävstickning och ikväll är det garnförsäljning och så ska stämmanns sticktävling skall avgöras. Tävlingsuppgiften är att sticka ett fodral till en tetra med småländsk tranbärsdryck.
hej fr. Koftan

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Så mysigt det låter.

Lotta i S-vall sa...

Låter som om ni har det hur himla bra som helst.
Väntar med spänning på vad du ska " hitta " på med all inspiration :))
Ha de gott

fale artut sa...

Låter jättehärligt, det låter som du har hamnat på rätt plats!

Kristina sa...

Vad det verkar mysigt! Särskilt det där med vintage! Det har jag fastnat i för tillfället. Ha det bra avslutningsvis och lycka till i tävlingen!

Sunna sa...

det låter riktigt lovande att du är full av ideer, jag ser fram emot att läsa och se dem

Stickeri sa...

Låter som ni har det bra. Jag har läst entill's blog oxå. Jag hoppas på att det ska kunna gå att fixa stickstämma i Roslagen nästa år, så kanske jag oxå kan vara med...

Eva S sa...

Hej!
Hittade hit nu tack vare att Metta skrev om ditt lotteri. Där var jag ju för sent ute men det hindrar ju inte att jag skriver en rad och talar om att jag varit här. Allt det här uppifrån o ner låter spännande att pröva men har inte vågat mig på det.
Må gott

gletting sa...

Hei, jeg har så lyst til å være med på retrostrikk. Kan jeg det? Jeg har flere gamle strikkebøker og blader som jeg har kjøpt på loppis, på Internett eller fått.