måndag 9 november 2009

En festvärmare och en fråga.

Vi ska på bröllopsfest under julen och sen inbjudan kom har det spökat lite i mitt huvud. Jag är ingen riktig festprimadonna, känner mig ofta ganska tafatt och lite töntig i såna sammanhang. Vad har man på sig då man inte gillar kjol eller klänning? Ett plagg är fixat, jag har stickat en festvärmare i angora. Garnet kommer från Curiosa stickeriers kaniner (det är helt underbart) och jag har färgat den lite "natthimmelblågrått" Sen är tanken att "stjärnor" av pärlemorknappar skall vara påsydda. Till det får det bli en top, snygga byxor och snitsiga blanka skor.
Nu en fråga: Var kan man hitta storleksangivelser till barnvantar? Jag håller på att göra beskrivningar till "Princesstårtevantar" och jag tror att barn skulle gilla dem.
med hej fr. Koftan

Tillägg för att göra det tydligare:
Det jag söker är inte maskantal eller grundmönster, det räknar jag ut. Det jag letar efter är en mall där man anger hur stor en hand är i olika åldrar. Det finns för kroppen och fötter men jag har inte hittat hand. Är det någon av er som vet var det finns?

19 kommentarer:

curiosa´s stickerier sa...

Den färgen är också jättefint

PetraO sa...

Den är fantastiskt fin - du kommer att bli heltjusig!

Torprosen sa...

Du kommer att bli hur snygg som helst, jag är inte orolig... Kram Torpis

fale artut sa...

Du kommer at bli så fin,så fin, lyskraften har du ju inbygd!
Den se så GO ut!
Inte riktigt säker på vad du menar med storleksangivelse.
I "Stickat från topp till tå", Gro Sandvik, finns angivlese på barnstorlekar, i alla fall stickor nr 3.
Hör av dig om du vill att jag skall kolla mera..... Har ju en del litteratur!

Kristina sa...

Som om du inte skulle lysa i dig själv, så har du skapat hela stjärnhimlen att lägga på axlarna. Jebanon, vad fin du blir!
Kram Kristina

liene sa...

Hej! Du vet det att Du är fin!
Så det Du kommer att ta på Dig- kommer att förgylla den tillfället!
Jag vet med den känslan du pratar om!
Jag håller tummarna HÅRT OCH VET ATT DU KOMMER att VARA PRICKEN - DEN PUNKTEN PÅ I-ET!( den avgör allt!)
Bara för Du är!
Kramar:L!

EvaL8 sa...

Hej. I boken "Handbok i stickning" från 1946 finns mycket bra storleksschema för vantar. Lämna en kommentar hos mig om du är intresserad.

Katrina sa...

Jag köpte ett väldigt bra häfte med vantar, sockar och några mössor -mönster i olika storlekar från barn till vuxen. Grundmönster. Hittade det för läängesen på en garnbutik. "Vantar och sockar, sticka till hela familjen" från Marks & Kattens. Vet inte om den finns kvar, men jag har den och en skanner hemma. Om det är intressant. :)

Kati sa...

Jag skulle vilja köpa mönster prinsesstårtevantarna till mig själv, kommer det att finnas i mönster till vuxna?! Dom är så fina!

/Kati

Naturlikt sa...

I boken "Söma, nåla binda - nålbundet från Uppland" finns det mallar 2-4-6-8-10-12år, dam och herr...

Marie sa...

När jag har stickat babysockar har jag gått på stan och tittat på de som finns i affären för olika åldrar och "smygmätat" dem med medhavt måttband...

Malin sa...

Vilken underbart fin festvärmare du stickat!Ser ut som en klar natthimmel. Du kommer bli så fin i den.

Sunna sa...

Jag gillar skarpt den festvärmaren och du kommer bli urtjusig, jag har också letat efter storlekar på barnvantar men kom fram till att själva henddelen till en 9-10 åring ligger på ca 16,5 cm och tummen 5,5, när jag gjorde till 6-7 år gjorde jag handen 15 cm och tummen 5 cm och det blev bra mått Lycka till och jag beställer gärna mönstret på tårtvantar

kamilla sa...

jag söker också med ljus och lykta efter någon tabell så hittar du någon så får du gärna maila mig...

Maritas Maskor sa...

Det var bra tycker jag att du tänker ta något stickat på dig. Det man känner sig bekväm i klär man allra bäst i och din festvärmare är såå vacker att du kommer att bli kanonsnygg i den!

Bolla sa...

Kära Koftan! Nu är det så att mina barns händer har blivit för stora för att mätas så jag kan inte hjälpa dig men jag kan säga HURRA HURRA HURRA vad du är bra och att jag aldrig mer ska ifrågasätta dina knappval :-) Den där festvärmaren... WOW!

Gunilla Börjesson sa...

Hej! Hur får man tag i mönstret till den underbara festvärmaren?
Gunilla i Norrtälje

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Tack för goda råd om storlekar på barnvantar, ett säskilt tack till Tålamodpåsen som skickade storlekarna som Naturlikt berättade om och annat smått och gott.
Festvärmaren finns än så länge bara i mitt huvud efersom jag "hittade" på modellen.
Många hej fr. Koftan

Emma sa...

Jättefin blogg!!! Du är jätteduktig. Jag blir helt kär i din knapp-grej! (den kanske jag lånar lite.. hm.. ) Knappar är min favorit!!!

Om du vill vara med och tävla kan du kolla in min blogg :) (lite smygreklam! hihi)

/Emma