måndag 7 november 2011

Till Lena och Malena...

Här kommer en blomma till er!
För några veckor sedan kom ett mail från Lena där hon berättade att hon gjort en kopia av beskrivningen till prinssestårtavantarna åt sin kusin och nu ville sätta in pengar för att göra rätt för sig. Idag kom ett mail från Malena där hon undrade om det var ok att sticka några av mina muddar som vinster till skolorkesterns lotteri. Och det är klart att det är ok, det är till glädje. Sånt gör mig varm om hjärtat och det känns roligt och bra! Läs mer om upphovsrätt hos Arga Stickaren och hos Visa Lisa.
Sen får vi inte glömma att det finns inte så mycket nytt under solen, vi hämtar inspiration på många håll. Men det känns lite dumt att sitta på stickcafé och titta ner i en väska där det ligger ett dåligt kopierat papper med min design/beskrivning, vad skall man säga om det?
Med hej fr. Tant Kofta.
ps. Ni vet väl att smaken är fri och det är så bra! Jag ville inte trampa någon på tårna när jag skrev om stickor, jag vet att många gillar knitpro stickorna i trä och jag har träffat folk som tittar snett på mig när jag säger att metall är bäst. Vi är alla nördar fast på olika vis. ds.

9 kommentarer:

Jo sa...

Vad bra det måste kännas när du får sådana mail! :)

Och vad kul att någon annan också tycker att trä-KnitPro är fula! Jag tycker även att de är tråkiga att sticka med och gillar metall bäst. Jag tycker dock att de i plast funkar bra också! :)

Myggan sa...

Jag gillar också de blanka fina metallstickorna bäst. Men jag har bestämt mig för att ge ebenholtz-stickor en chans.
Det känns fint att ha ett äkta mönster av Koftans kofta. =)
/Anna

Mia stickar sa...

Det är nog vilket som jag stickar på men var så praktiskt när man kunde flytta kablarna och inte ha så himla många olika stickor men det blev ju järnstickor när knitpro-stickan gick av, jag blev så arg! Men håller med om att det är lite fult att gilla järnstickor men vi är ju faktiskt flera!

Maja sa...

Jag tycker att det är så roligt att vi tycker olika och att det är helt ok!
Ja, jag kan reta mig på mina Knit Pro när en tunn sticka går av mitt i en sjal med 200 någonting maskor, men att de skulle vara fula?! Har inte ni de där som blir randiga i cerise, grön, orange, blå, brun mm?

Vad gäller kopierade mönster så är det så ledsamt att få reda på att ens egna hårda arbete med att designa och testa ett mönster sedan säljs till några som i sin tur kopierar till några som kanske kopierar till några...
Man blir arg och ledsen!
Försöker verkligen att inte själv göra lika!

Kram

Unknown sa...

Jag använder alltid KnitPro metallstickor, sedan plast-stickorna gick av, inte kul mitt i en stickning. Det verkar hända lika dant med trästickorna, så de går bort för min del.
Jag får tacka för ett toppenbra koft-mönster som jag köpte. Det bästa jag gjort på länge.

Kram Yvonne

Malena sa...

Tack för den fina blomman!
Jag har läst om upphovsrätten hos Visa Lisa, men inte riktigt fått kläm på om det även gäller att sticka till lotterier - skolorkestern tjänar ju pengar på det. Därför var det självklart för mig att fråga om lov ;)
Just nu är en halv långrandig mudd klar. Den stickas på Knit Pro trästicka, mina favoritstickor, när de inte bryts sönder!
Men oj vad jag blev sugen på dina nya fina metallstickor - problemet är bara att nästan alla färgerna är "måste ha".
Fortsätt gilla de stickor just DU gillar! Det ska vara en njutning att sticka - både för ögat och själen.

Arga Stickaren sa...

Vad roligt och vad glad jag blir!
Jag blir alltid glad när jag får mail med förfrågningar av olika stickerskor och stickare som frågar mig om det är okej att sticka till olika lotterier och sådär, bara att de tar sig tiden att fråga värmer i hjärtat, säger alltid såklart ja!

Anonym sa...

Tack för blomman! Den lyser upp i höstmörkret. Nja,jag gav ju inte mönstret till kusinen förrän jag fått okej. Det känns lite svårt med mönster o dy, men när man handlar så personligt, OCH BRA, så vill man ju gärna nyttja det med gott samvete. / Hälsningar Lena

Maria sa...

Jättebra om folk börjar tänka på det viset. Jag tycker att det är svårt när man råkar på uppenbara "härmisar", som gjort saker som är alltför lika ens eget. Men man kan ju inte säga så mycket, jag blir bara sorgsen.

Jag fick förresten beröm för min randiga kofta för ett tag sedan, så jag berättade om dig och ditt speciella koftmönster (som jag iofs inte är så insatt i - jag är ingen stickare =)