söndag 17 augusti 2008

OS koftan lite närmare


Det har varit så kul att sticka min OS kofta.
Ett härligt snabbstickat garn, 80% angora och 20% finull från Madame Lutuss i Tidaholm och stickor nr 6. Det har gått åt 350 gram.
I uppläggskanterna och runt halskanten har jag använt Drops silketweed i en vacker lite jeansblå ton. Kanten är stickad med stickor 2.5 och jag lade upp 8 maskor runt halsen och 7 i framkanten.
Jag syr sen fast kanten med små stygn. med hjälp av kanten kan jag hålla till den så det blir lagom stort. En lös stickning blir ju ofta väldigt töjbar. Framkanten är ett tunnt kaningrått ullgarn som jag köpt på loppis. Ringarna är gjorda av Silketweed och alpacka i lämpliga färger.

När jag stickar framkanten gör jag två närliggande hål som jag sen trär in den lilla stickade remsan som ska bli en ring. Använder en lintråd vi upplägget så det blir enklare att sen sy ihop
ringen med maskstygn.

4 kommentarer:

lillprinsen sa...

Jättesnygg kofta ,rolig lösning med knäppningen.

miaring sa...

Du är fiffig, du!

Höstanemon sa...

Hej! Vilken jättefin blogg du har! Snygg layout, fint typsnitt och fina färger. Och naturligtvis otroligt fina bilder och inspirerande inlägg. Jag vill sätta igång med ett koftprojekt med en gång!

Förutom alla dina stickprojekt beundrar jag verkligen det fina växthuset. Och det blir inte sämre av att jag i går kväll, tillsammans med ytterligare några vänner, fick sitta i ditt växthus med en av dina stickade plädar runt benen. Förutom att det var en härlig kväll, så fick vi också jättegod mat - sallad och grillad älgfilé. Och gissa vem som grillade köttet perfekt? Guldklimpen, så klart! Tack!

Jag tror nog vi ses på loppiset imorgon....

Tant Kofta sa...

Kära Höstanemon! Jag ber om ursäkt nu tror jag att jag har räknat ut vem du är. Ja det blev en mysig kväll, vilken tur att jag fått ihop några plädar så vi kunde hålla värmen.