söndag 21 september 2008

MossMössor

När man nästan är skogsmulle måste man ha en mossmössa!
Med den utgångspunkten började mina funderingar hur jag skulle kunna konstruera en basker. Med hjälp av en tallrik och linjal gjorde jag en cirkel som sen delades i tårtbitar. Första bilden visar mitt första trevande försök. Första mössan är stickad i Softsilk från BC garn och stickor 3.5.

Sen slog det mig att jag skulle kunna sticka en i en tjockare kvalitet med samma mönster som jag sen filtar till lagom storlek.
Gjorde en vacker mossig blandning till stickor 5 av: 1 tr tvinni tweed från Marianne Isager färg 15 (gulgrön), 1 tr Drops Alpacka färg 7238 (melerarat grön) och sist med inte minst 1 tr Kidsilk Haze färg Jelly (Om jag vore ett ulldjur skulle jag absout flytta in i ett sånt nystan. Vilken färg och vilken njutning!)
Längst upp syns den tunnare baskern som ska få en kant i en annan färg. Funderar på någon av de grå. Fick avsluta den stora mossmössan lite för tidigt eftersom alpackagarnet höll på att ta slut så baskerformen är inte helt perfekt. När jag stickat kant på den blir det filtning.
Som ett litet tips visar jag hur lätt det blir att sy ihop med masksöm om man har en lintråd i uppläggningen. Det syns bra och är lätt att ta bort när man är klar.(sydde lite med rött för att förtydliga)
Må så grankott
och ett hej från Tant Kofta.
Ps. Den rosa angorakoftan är klar och blev jättefin, återkommer med bild ds.

8 kommentarer:

Mia sa...

Vad mysiga baskrarna ser ut! Smart att blanda flera olika garn, det har jag inte prövat ännu, men skall lägga idén bakom örat.
H: Mia

Medea sa...

Vilka härliga mössor. Jag har några nystan kidsilk haze jelly och de är verkligen ljuvliga.

Ginger Beer sa...

Kul!

Eva i Halmstad sa...

härlig grön färg, ska bli skoj att se hur baskern blir efter tovningen.
Må så gott.
Eva.

kristina sa...

Rolig idé att sticka på tvären! Det har jag bara gjort på bräm, när det gäller mössor, men det är klart att man kan göra det till hela kullen också!

Tant Kofta sa...

Jag blir mer och mer förtjust i att sticka så när det gäller mössor. Då behöver man ju inte vara så noga i storleksberäkningen. Man stickar tills det blir lagom stort.

Elin Markusson sa...

Härlig färg på mössan, och härlig mössa. :)

Annapuh sa...

vilken häftig basker! Den fastnade jag för, jättecool.