söndag 14 september 2008

Trådrulleinspiration

Här ser ni min fina trådrullesamling.
Har sparat varje tom trådrulle av trä under lång tid.
Men efter semestern har takten ökat och jag letar efter rullar på loppis.
Det finns och fanns flera duktiga sömmerskor i min släkt (nu är det min syster som för traditionen vidare och har en syatelje) så trådrullar är nåt särskilt för mig, de slår an en barndomston.


Så det blev en riktig energikick att upptäcka hyllan av trådrullar!
Under sommaren var vi ute på flera små semesterrundor, hyllan hänger på STFs vandrarhem på Ebbamålabruk i Blekinge. Ebbamåla bruk är ett litet industrimuseum som ligger invid Mörrumsån, ett verkligt mysigt ställe.
Dit måste ni åka.
När man övernattar bor man i den gamla arbetarbostaden. Vi bodde i formsnickarens bostad, inredd som på 1930talet. Allt var gammalt förutomsängarna som var nya och sköna att sova i.

Det tog en stund innan jag upptäckte att hyllan var gjord av trådrullar. Hyllplanen verkade vara återanvända sockerlådor.
Kul idé!
Inspireras av den sorts kreativitet som kom av att man använde allt som blev över och gjorde nåt vackert och användbart av det.

4 kommentarer:

kristina sa...

Min svägerska har trådrullar fastspikade på en list som klädhängare i smårummen på landet. Urläckert! En idé kanske?
Hej så länge!

Gunnels blog sa...

Vilka underbara trådrullar! Jag älskar gamla trätrådrullar, de är SÅ vackra, precis som de är!

agata sa...

Ja, trådrullar i trä är fantastiska! Och hyllan var verkligen ursöt!
Jag har en gång lämnat kvar en stooor, golvstående hörnhylla som var gjord av trådrullar stanna kvar på loppisen. Det ångrar jag fortfarande.

Tant Kofta sa...

Det här med att ångra att man inte köpt ett fynd utan valt att gå förbi och komma på att den skulle jag ju ha, är en hemsk känsla som en sakletare råkar ut för rätt som det är.