söndag 19 oktober 2008

Gammal tröja blev en ny

I våras då Hannas garn på Axel Dahlströmstorg i Göteborg hade utförsäljning fanns även gamla uppstickade moddeller till salu. Jag köpte en rak Noro tröja med åtsittande mudd nertill (i sann 80tals stil) och gick sen hem och repade upp den. Det ett ganska tjockt garn med silkesinblandning. Garnet var väldigt blandad i sin melering mellan mörkt och ljust. Jag skippade det mörka och gjorde en ny kofta av de ljusa färgerna. För att stunsa till det gjorde jag ränder i angora. Kanten framtill och runt halsen är virkad (2varv fm) och knapparna är gula "godisknappar" från loppis.

Jag stickade med stickor nr 6 och koftan väger 400gram
Nu återstår det här: 100 gram melerat brunt och 75 gram ljust. Det har införlivats med beredskapslagret och ligger till sig lite.
Framöver får vi se vad det kan bli av det.
Hej fr. Koftan

5 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Du är ett geni =)
Eva

garnlivet sa...

Vad fint slutresultatet blev !!

kristina sa...

Ser snyggt ut och ett bra sätt att använda fint material!

Maria sa...

Jättefin kofta! Beundransvärd garnåtervinning också. Det klack till i mig av nostalgi när du skrev om Axel Dahlströms torg och fritidspedagog (i inlägget om de fina påsarna). Jobbade på Växelmyntgatans fritidshem i början på 70-talet...
med hälsningar
Maria

Tant Kofta sa...

Tack för koftkomplimanger! När jag stod med påsen med två Noro koftor utanför affären tänkte jag "Nu är du inte klok". Men det var roligt att få till nytt igen. Norogarnerna är ju som smör att jobba med. En kofta återstår och nu har jag kommit på hur jag ska göra med den.
Jag jobbar inte som fritidspedagog längre men "takterna sitter i, jag är en fixare och trivs med det.