tisdag 23 december 2008

En riktigt GOD JUL till alla!

Ni som följer min blogg har förstått att jag är en samlare. Jag sparar på allt sånt som har en betydelse eller får mig att minnas eller får tag om en känsla. När det gäller julsaker är det egentligen julgranskulor som är min och mina flickors grej. Vi har nog över, nej usch jag vill inte säga en summa (det låter så mycket) men volymmässigt är det nog en ordinär ikea garderob full. Allt packat i fina lådor med silkes papper, till jul kommer de fram ibland som gardiner i fönstren.

Mitt GOD JUL till er får bli två tomtar med sina kamrater. På övre bilden står min fina trätomte som jag fick vid julklappsbytet i 2an eller 3an. Jag minns att paketet fick kosta högst 2 kronor och flera i klassen fick ett paket med fikon. Som 8 åring tyckte jag inte så mycket om honom, kärleken har växt med åren. Jag har på senare år hittat kamrater åt honom på loppis. Under flertalet står det stämplat Svensk hemslöjd så det är ordning och reda. (Så som det var på 60talet, hade man bara rena småbyxor, ifall man kom på sjukhus så skulle allt ordna sig)
Tomtegrabben på stubben är däremot inte stämplad med nån hemslöjdstämpel, inte på något sätt. Han har slagit av luvan och flinar så där som man flinar när man druckit lite för mycket glögg. Tittar du noga så ser du att hela gänget gillar att softa lite emellanåt. Plasttomten har tappat mustaschen, piprenstomten bredvid kan inte stå utan stöd och den stora liggande tomten är limmad i benen. Ekorren han är bara en "hang around" i största allmänhet.
Ha det gott hälsar Koftan.

6 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

God Jul på dej
vilka härliga tomtar, annat än de serietillverkade som finns nu.
En del av dom som du har på bilden har kompisar hemma hos mej.
Må så gott och njut av julen.
Eva.

Anonym sa...

God Jul själv Tant Kofta, jag som har sett din julgranskulesamling vet hur underbar den är,vid något tillfälle kanske jag rent av visar dem,har ju dokumenterat en del som du vet. Många julkramar från Torprosen. ps hälsa Guldklimpen och flickorna!!

Helena sa...

God jul till koftan! Jag älskar verkligen de små trätomtarna, jag fick ärva ett helt gäng ifrån min farmor. När alla sover inatt plockar jag fram dem och placerar ut dem på farmors gamla vitrinskåp.

miaring sa...

Go´ jul på dig och alla tomtar! Mia

fale artut sa...

Tack för din fina julkortshälsning!
Har försökt släpa ut datorn till Koftan för att visa henne din hälsning, men jag har berättat väldigt livfullt för henne i stället. Och klappat henne på magen från Dig.
Ha en bra fortsättning!

kristina sa...

Ja, man samlar på sig minnen och det är dem man vårdar. Jag har dock brutit detta något på senare år och ingen har sagt att de saknat något. men så har jag också för mycket julsaker. Allt får inte plats framme helt enkelt! God fortsättning!