måndag 22 december 2008

Värmlandströja från Jämtland och favoritjulbock

Jag tycker att det är lite synd om mig, är jätteförkyld och orkar ingenting. Resten av familjen sköter julstöket och jag ligger mest i sängen och vilar mig. Men idag är solen framme och jag har masat mig upp och tagit några foton.
På första bilden syns en av ärmarna till min kofta stickad av garn från Värmländska skogsfår. Garnet är inte färgat, fåren är bruna och Ingela är matte till dem. Det ska bli lite klockat runt höften också har jag tänkt. Längs med kanten går en rad med mossstickning och den fortsätter ända upp i en raglan. Fram och bakstycke skall också ha mossstickad rad längs kanten som dekoration.
Det här är min favorit julbock! Den har min lillasyster virkat efter beskrivning i Hemmets Journal någon gång på 1970 talet. Jag övertalade henne att det var jag skulle få den i julklapp och den kommer fram till jul varje år.
Visst är han fin.

3 kommentarer:

kd sa...

Men vilken söt julbock. För en kort sekund tänkte jag att det var en ren, men med de färgerna är det en solklar bock! Så söt.

fale artut sa...

Jag hoppas att du snart blir frisk! Det var en ovanligt snygg bock. Jag stickade ett "får" som hänger i en uppskruvad brödkorg på fårhuset, grabbarna säger att det liknar en gris! Det är inte lätt att jobba för konsten...
Koftan ser fin ut, det kan ju vara något att se fram emot när du har blivit pigg igen. Nu får du ha en riktigt God Jul!
OOOppps! Igår kom ett av de odöpta bruna tacklammen fram och sa, Kan jag inte få heta KOFTAN? Jo, men HUVVALIGEN! Det går ju FALE BRA!
Så nu finns en Äkta Värmländsk Kofta i ladugården.Hoppas att Du gillar det!

kristina sa...

Jättegullig julbock! Koftan blir nog fin. Jag gillar också "skört", så det bådar gott. Vill bara krama och säga God Jul!