onsdag 31 december 2008

Ett stort TACK och ett GOTT NYTT ÅR!

Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande “Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!"
Ett mycket stort och varmt tack till Fale Artut! som gav mig utmärkelsen. Du är så uppmuntrande och värmen lyser i varmt rosa från din blogg med vackra bilder och underfundiga texter.
Den här utmärkelsen handlar om vänskapsband och för mig har blommor den betydelsen. Jag har många växter som kommer från olika vänner och bekanta. Passar här på att visa en favoritväxt som inte finns i handeln utan bara sprids från människa till människa. Kohleria eller narrhuva heter växten, den kommer från MellanAmerika och bildar tjocka korvar i jorden sk rizomer. Planterar man en rizom har man snart en ny blommande planta.
Strax efter nyår vaknar min "blomstertarm" och jag går ner i källaren för att se hur läget är. Så har års vilar kohlerior, achimenes och eucodonia. I slutet av januari planterar jag om mina knölar och korvar i ny jord och under sommaren är de i full blom.

Kohleria Bella är en av favoriterna, hon är så frisk och frodig. Blommorna vackert luddiga med små prickar i svaljet. Min älsta flicka kallas Bella och det gör nog att den är extra fin, jag tänker på henne då jag ser den.
Så här kan det vara på verandan under sommaren, en bild att se framemot i grådiset. Vill du läsa mer om blommorna så finns gesneraiasternas fina sida med massor av fakta och fina bilder.

Jag vill skicka vidare utmärkelsen till Kristina som alltid är så omtänksam i kommentarer och som har en läsvärd och fin blogg!

Gott Nytt År hälsar Koftan

Ps. Om någon av er är intresserad av en liten "blomsterkorv" skickar jag gärna men det måste vara plusgrader isåfall, återkommer om dettta framöver ds.

11 kommentarer:

Annas Alster sa...

Åh, rackarns vilken fin pinnsoffa!

Anna sa...

Gott nytt år - jag tittar in igen!

kristina sa...

Oh, vad glad jag blir över utmärkelsen. Nu får jag fundera över vem som skall få den av mig och hur jag skall få till allt bildmässigt. Gott Nytt År kära Kofta! Kristina

Pumlans flitiga fingrar sa...

Gott Nytt År!
Underbara blommor, jag går snart ner i källaren, och tar en koll, jag också!
Anna-G

Maria sa...

Hej koftan!
Lite läskig blomma med de där korvarna i krukan. Men vacker sedan.
Tycker om alla dina fina krukor. Jag har också en sådan där som står på bordet på bilden med rummet.
Önskar dig och dina blommor ett GOTT NYTT 2009!

Anonym sa...

Å va jag är avis på dina utrymmen och ytor att ha en massa vackra blommor på! Jag längtar oxå efter våren och få plantera om och ut, samt sätta frön och se dem gro och spira!
Gott Nytt År! /Sofia (stickospring)

Knittermarie sa...

Tack för din mysiga blog som jag ofta besöker.
Önskar dig allt gott 2009!
/Knittermarie

fale artut sa...

Ett stort ödmjukt Tack för dina rara ord! Tack för i År Koftan!
Ma råkes!

Ulricha sa...

Åh, vilka fina blommor. Jag verkligen längtar till våren, när man ser dina fina bilder.

Ha en riktigt god fortsättning.

DoreDoris sa...

Den där pinnsoffan går inte av för hackor!

Ywonne alias Ywwee sa...

Härligt med kohlerior de är en sort som står mitt hjärta närmast.

ha en skön sommar med härliga blommor, underbar sida du hade.
Ywonne