torsdag 1 januari 2009

Första dagen på året, en dag med solljus och isglitter


Vi gick på en skogspromenad idag, ljuset från solen låg så vackert och glittrade. På den större bilden har jag försökt att fånga små isdroppar som sitter ytterst på varje gren.
Sjön i skogen bakom oss har börjat få is, vi uppskattade den till ca 5 cm. Om kylan håller i sig blir det snart skidskor. När vi stod uppe vid sjön och lyssnade på tystnaden kom med jämna mellanrum starka "tjongljud" från sjön. De uppstår då isen sätter sig och det är både vackert och hemskt på samma gång.
Min rosa angorakofta ska få flytta till Stockholm och ligger nu nytvättad på tork bredvid "Värmlandskoftan" som är färdigmonterad. Då jag tvättar ullplagg för hand avslutar jag alltid med att lägga plaggen i tvättpåsar och köra dem i centrifug. Då torkar de snabbt och blir inte kompakta. Jag torkar på en frottehandduk på torkställning och formar plagget noga då jag lägger upp det. Tror "Godiskoftan" kommer att passa bra till Bellas Doc Martens i rosa lack.
Hej fr. Koftan

4 kommentarer:

fale artut sa...

Underbar start på det nya året, vackert och stämningfullt!
Skor och kofta måste ju vara ämnade åt varandra, tack för tvättips!

Pia sa...

Hejsan! Vilken trevlig blogg du har. Jag hittade hit via Annikas - sticka på landet - blogg. Jag kommer tillbaka! PS Julbocken är hur söt som helst!

Maria sa...

Vilken läcker kofta!

DoreDoris sa...

Oj vilken fin kofta, hade passat något alldeles bra i min garderob också! Rött och rosa... mmmm!